Gott Holi 2018! Vad är meningen bakom den hinduiska festivalen för färger, toppfakta och hur man firar i Storbritannien

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Holi Festival of Color på Wembley Park i London

Det brittiska evenemanget kommer att dra in tusentals för att fira fred och kärlek, som under förra årets festival(Bild: London Media PR)



sherrie hewson ken boyd

Fred och kärlek är de bästa anledningarna till att fira, och tack vare Holi Festival of Colors kan vi alla göra det i de ljusa nyanserna i en regnbåge.



Den ursprungliga hinduiska festivalen, som hålls årligen, är en tradition som markerar början på våren.



Men tack vare den Holi-inspirerade Festival of Color kan du träffas mitt på sommaren med massor av främlingar-eller vänner du inte har träffat ännu-och bli knädjup i färgglatt pulver och allround goda vibbar.

Trots att det är en hinduistisk festival deltar människor i alla religioner och kulturer och det ses nu som ett universellt firande.

Här är allt du behöver veta om Holifestivalen i år.



När är Holifestivalen?

Holi började på kvällen den 1 mars och slutar på kvällen den 2 mars.

Vad är Holifestivalen?

Färgpulver på händerna under Holifestivalen

Färgpulver finns på händerna och överallt under Holifestivalen (Bild: Getty)



Holi -festivalen för färger är också känd som kärlekens festival.

Holi är en årlig hinduistisk tradition som i huvudsak observeras i Indien, Nepal och södra Asien men antas över hela världen, inklusive Storbritannien.

Datumet varierar men markeras alltid på fullmånen, med början på en Holika -eld med sång och dans.

Nästa dag exploderar gatorna med färg när människor visar sig beväpnade med vattenballonger, vattenpistoler och torrt pulver.

Festivalen markerar slutet på vintern och början av våren genom att lyfta fram positiva saker, lek, skratt och förlåtelse.

Inspirerad av Holifestivalen är Europas egen Holi Festival Of Colors, som samlar musik och bås på en plats i London.

Vad är det med färgpulvret?

Indiska vänner som lägger sig på golvet på holi -festligheterna

Vänner kommer in i den färgstarka andan under Holi -festligheter i Indien (Bild: Getty)

var kan jag få tag i cannabisolja

Arrangörerna av Holi tror att färgglatt pulver, kallat gulal, i kombination med hög musik, berusar människorna med färg och musik så att deras religion och sociala status inte längre spelar någon roll.

Detta har använts i den brittiska versionen av festivalen, som ser människor kasta färgad färg i luften (och ofta mot varandra).

Hur firas det i Storbritannien?

Indiska människor dansar i Holi -festligheterna

Tusentals människor i Indien, Nepal och södra Asien deltar i Holifestivalen (Bild: Getty)

Varje år är det en massiv händelse (plats TBC) med alla möjliga bås, underhållning och, naturligtvis, gulal som går överallt.

Händelsen startar vanligtvis klockan 12. Från 15.00 och framåt är det nedräkning till att kasta färgerna i luften varje timme som en del av firandet. Den sista nedräkningen är 21.50.

kelly osbourne viktminskning

Och bara att notera - de flesta gästerna kommer i vita kläder för att göra färgernas effekt mer synlig.

Det finns också andra fester som tar Holi runt om i världen, till exempel kommer Kalifornien att vara värd för två Holi -evenemang i september och oktober. Rio har också tidigare hållit Holi One -evenemang.

Hur farligt är det att slänga färg?

Holi i Storbritannien

Färgpulver som köpts på festivalen är giftfritt och säkert att använda (Bild: Getty)

Färgerna är inte farliga, men arrangörerna rekommenderar att du som skydd kan bära något som skyddar dina ögon eller täcker munnen, till exempel en T-shirt. De tillåter endast certifierat gulalpulver som du kommer att kunna köpa på festivalen.

Och oroa dig inte - färgen kommer ut från din hud och hår. I sällsynta fall kan färgämnet fastna på blekt eller tidigare skadat hår, men arrangörer rekommenderar att om du hittar färgrester i håret är det inte ett färgämne, snarare små färgpartiklar som fäster vid håret - och de kommer att försvinna med upprepad tvätt med normalt schampo.

Fakta om Holi

  • Ordet Holi härstammar från ordet ‘Holika’, som var den demoniska systern till kung Hiranyakashipu och brändes till döds med hjälp av Vishnu.
  • Det finns en alternativ version av historien associerad med Holi. Det sägs att Lord Krishna som bebis förgiftades av bröstmjölken från Putana och utvecklade den karakteristiska blå färgen på hans hud. Krishna var skeptisk till om den ljushyade Radha och andra tjejer skulle gilla honom. När han berättade för sin mamma, Yashoda, sa hon till honom att färga Radhas ansikte i vilken färg han ville. Sedan dess firas Holi som kärlekens festival.
  • Holi markerar vintern och början av våren och firas varje år runt vårdagjämningen, den första dagen i den nya säsongen på den astronomiska kalendern. Generellt faller det mellan februari och mars.
  • Festivalen betyder det goda över det onda, vintern, slutet av vintern och för många en festlig dag för att träffa andra, leka och skratta, glömma och förlåta och reparera trasiga relationer.

Se Även: