Ge någon födelsedagspengar och ytterligare 8 sätt att få avslag på inteckning

Inteckningar

Ditt Horoskop För Imorgon

Fyra av fem förstagångsköpare kämpar för närvarande med att få en inteckning, visar siffror.



tommy robinson releasedatum

Kreditpoäng, låga besparingar och utmaningar kring löptid och att hitta arbete har resulterat i en minskning av människor som kan säkra ett köp efter Covid, vilket sätter mer press på redan kämpande köpare.



Det är enligt Aldermore -banken som i genomsnitt fann att bara var femte köpare nu sätter en inteckning på sitt första försök, jämfört med nästan runt tre förra året.



Ännu värre, två femtedelar av förstagångsköpare säger att de har fått avslag på en inteckning mer än en gång under det senaste året.

De främsta orsakerna till misslyckade ansökningar är dålig kredithistoria, checkkredit, låg insättning, kreditkortslån, att inte vara med på valseddel och att vara egenföretagare.

Skillnader i sysselsättning, studielån och avlöningsdagslån påverkar också, men det finns några enkla sätt att förbättra din ansökan utan att ge upp viktiga betalningar.



Stora transaktioner eller oväntade överföringar kommer att flaggas

Stora transaktioner eller oväntade överföringar kommer att flaggas (Bild: Getty Images/iStockphoto)

Att bli avvisad för en inteckning, även om det kan vara en deflaterande upplevelse, är inte game over eftersom alternativen har breddats under det senaste decenniet, sa Jon Cooper, chef för bolåndistribution på Aldermore.



Tillväxten av specialistlånare, som genom mänsklig garanti kan gräva i detaljerna i mer komplicerade ansökningar, har öppnat dörren för dem med komplicerade inkomstströmmar eller kreditfrågor i sitt förflutna att hitta en väg till bostadsägande.

James Andrews, ekonomisexpert på Money.co.uk sa köpare fångas av ovanliga pengafel som de flesta inte skulle anse som en risk.

När du ansöker om en inteckning är en av de saker du behöver göra att överlämna några månaders kontoutdrag, sa James.

Tanken är att din leverantör ska kontrollera att du faktiskt har råd med din inteckning när dina utgifter beaktas - men de tittar inte bara på summan längst ner, de letar också efter röda flaggor.

Problemet som vissa blivande låntagare har är att om du inte är försiktig kan en helt oskyldig transaktion bli felläst av en långivare och se dig avvisad.

Det betyder att det lönar sig att veta vad de letar efter för att se till att du inte råkar blockera dig själv från en affär du annars skulle kvalificera dig för.

Här är åtta oväntade skäl till varför din inteckning ansökan kan avslås.

vinnare av Grand National 2014

1. Inre skämt

Oavsett om du överförs pengar för att betala för en delad pizza eller för en större summa pengar som en semesterbetalning eller hyra, kan det verka roligt att inkludera en skämtreferens när du skickar kontanter.

Men långivare kan ifrågasätta vad dessa referenser betyder - och viktigare är att de kanske inte tar ditt ord för det om du berättar för dem att det var ett skämt.

Be dina vänner att märka alla betalningar med en referens som återspeglar vad överföringen egentligen var till för, till exempel 'pizza' eller 'sommarlov', föreslår James.

2. Skicka någon £ 100 för sin födelsedag

Om du befinner dig mitt i en bolåneansökan kan utlåning eller gåva till och med en liten summa väcka frågor från långivaren.

Detta inkluderar att skicka en vän eller älskad en plötslig kontant summa eller ett oväntat köp, till exempel ett nytt kylskåp.

Att se mindre kontanter än normalt på ditt konto kan påverka överkomliga beräkningar, och om något inte stämmer kan det fördröja ansökningsprocessen, förklarar James.

Det viktigaste är att se till att du har en fin buffert på ditt bankkonto för att redovisa eventuella icke-nödvändiga utgifter under ansökan om inteckning.

3. Spel- eller hasardspelstransaktioner

Frekventa eller storskaliga betalningar kan höja enorma röda flaggor

Frekventa eller storskaliga betalningar kan höja enorma röda flaggor (Bild: Getty Images)

Om du njuter av ett fladdrande då och då bör det inte göra någon skada, men frekvent spel på stora summor kan höja röda flaggor till en långivare.

Faktum är att Aldermores studie visar att speltransaktioner är den åttonde vanligaste kreditfrågan när man ansöker om inteckning.

Om du satsar små belopp här och där (som att spela på lotteri), kommer det inte att påverka din inteckningsansökan.

Men långivare kommer att ta hänsyn till speltransaktioner och bedöma om du troligtvis kommer att betala din inteckning i tid varje månad. Så om ditt spelande orsakar problem med din ekonomi kan det också orsaka problem med din bolåneansökan, förklarar James.

nya Premier League-regler

Spel kan leda till allvarliga personliga och ekonomiska frågor. Om du behöver hjälp kan du kontakta GamCare för support och råd.

4. Skaffa ett nytt jobb - även om det lönar sig mer

Långivare tar inte bara hänsyn till dina intäkter vid bedömningen av din ansökan - de vill också ha bevis på att du inte kommer att missa några betalningar, och ett långsiktigt jobb är ett starkt bevis på det.

shona coronation street död

Att säkra ett nytt, högre betalande jobb är något vi vanligtvis skulle fira, men det kan orsaka problem när du ansöker om en inteckning, eftersom de flesta långivare bara kommer att erbjuda dig ett om du har varit i ditt jobb ett tag, säger James.

Vissa långivare tycker att det är mer riskabelt att ge en inteckning till någon som fortfarande är under provanställningstid.

En högre lön kan dock minska effekten eftersom det ökar vad långivare tror att du har råd att låna. Du måste bevisa din nya lön, så be din arbetsgivare bekräfta den skriftligen.

5. Underskatta din lön

Att få din inkomst fel - till exempel att inte ta hänsyn till din årliga löneökning - kan innebära att din ansökan avslås när långivaren kontrollerar din lön.

James säger att du bör dubbelkolla alla formuleringar innan du skickar in ditt formulär.

Dubbelkolla om du behöver ange din årslön, eller din månadslön eftersom detta är ett riktigt vanligt misstag, förklarar han.

Du kan sluta berätta för din långivare att du tjänar £ 2000 per år, när du faktiskt menar en månad.

Om du får vanliga bonusar eller provision, inkludera dem inte i din grundlön, skriv in dem separat så att din långivare kan se hela bilden.

6. Listrutor

Felaktiga data kan vara en mardröm att åtgärda

Felaktiga uppgifter kan vara en mardröm att rätta till (Bild: Getty Images/iStockphoto)

Vissa datorer sparar automatiskt information från tidigare formulär och kort, till exempel adresser och namn.

Men att använda lagrad data kan också leda till misstag - och att fel information matas in där det inte behövs.

Av misstag säger du att du har två barn istället för ett barn, till exempel, kommer att påverka din ansökan eftersom banker kommer att överväga om du tjänar tillräckligt för att ta hand om dina anhöriga.

7. Att inte ha ett pappersspår för din insättning

Om du har fått hela eller delar av din insättning som gåva, se till att du har ett pappersspår som visar pengarna som lämnar och anger konton så att långivaren kan följa sin resa till din ägo.

Underlåtenhet att ha detta kan orsaka förseningar i din ansökan, och om du inte kan bevisa var pengarna kom ifrån kan de kanske inte inkluderas i din ansökan, förklarar James.

I de värsta fall som vi har sett har människor fått sina konton frusna och flaggade som en bedrägeririsk efter att ha överfört alla pengar från familj, partners och sparkonton på samma dag - sedan direkt ut igen för att betala depositionen.

8. Fredag ​​kväll splurges

Även om det är helt normalt att vilja umgås på helgen, se upp för sena kvällar eller slumpmässiga impulser som kan få dig att verka hänsynslös eller opålitlig.

betydelsen av 2 22

Till exempel att plötsligt ta ut 100 £ vid en kassa vid 23 -tiden för en taxi eller en berusad impulssprut på champagne kan få dig att verka lite opålitlig - något banker kan vara otroligt oroliga för.

Registrera dig för NEWSAM Money & apos; s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Andra sätt att öka dina chanser att lyckas

Vi har gått igenom några mer vanliga skäl till att din ansökan kan falla igenom - och hur du åtgärdar dem.

  1. & apos; Jag har inga bevis på kredit i min kreditfil & apos;
    Om du inte har någon historik kan du faktiskt ansöka om ett lågt kreditkort för att bygga upp din poäng. Kom ihåg att betala av hela ditt belopp varje månad annars kan det förvärra situationen.
    Vissa av dessa kort kommer att ta ut höga ränteavgifter eftersom du anses vara ”riskfylld” - så använd dem sparsamt.
  2. & apos; Jag/min partner är inte med på valsedlemmar & apos;
    Registrera dig och registrera dig för att rösta. Det är en dubbel vinst eftersom du också kommer att få säga något om vem som driver din lokala väljare och land.
  3. & apos; Jag har inte alltid bott i Storbritannien & apos;
    Det är sant att vissa långivare kan vara oroliga för att låna ut till personer med begränsad ledighet att stanna i Storbritannien.
    Om du är berättigad skulle det vara värt att ansöka om permanent uppehållstillstånd i Storbritannien, eller 'obestämd ledighet att vara kvar' för att ge den dess officiella titel. Alternativt kan en expatlån vara att överväga.
  4. & apos; Jag gjorde för många kreditansökningar & apos;
    De flesta kreditansökningar kommer bara att finnas kvar i din fil i sex månader - och de flesta långivare kommer bara att titta så långt tillbaka - så om du har gjort för många på riktigt kort tid, ta lite tid för att låta dammet lägga sig.

Se Även: