Fitbit Alta HR: 'Världens smalaste' fitnessmätare med inbyggd pulsmätare tillgänglig för förbeställning i Storbritannien

Fitbit

Ditt Horoskop För Imorgon

Fitbit har introducerat en ny fitness tracker som heter Alta HR, som den hävdar är världens smalaste fitnessarmband med kontinuerlig pulsmätning.



Den nya enheten ser identisk ut med Fitbit Alta, som lanserades förra året, men innehåller Fitbits PurePulse -teknik, som automatiskt spårar användarens puls hela dagen.



Fram till nu har PurePulse bara varit tillgängligt i Fitbit: s större enheter, till exempel Surge, Blaze och Charge 2. Företaget har dock utvecklat ett nytt chip som minskar storleken och antalet komponenter som behövs med 25%.



Som ett resultat kan bärare nu få mer exakt information om de kalorier de förbränner, och även övervaka deras vilopuls, vilket är en viktig indikator på kardiovaskulär hälsa.

(Bild: Fitbit)

De kan också få djupare inblick i deras sömnkvalitet med Fitbits nya sömnverktyg, Sleep Stages och Sleep Insights.



Sömn är en nyckelfaktor för den allmänna hälsan - från att skydda mot hjärt -kärlsjukdomar, diabetes och fetma, till att stärka neurokognitiva funktioner, mental hälsa och livslängd - men de flesta har väldigt lite insikt i det, enligt Fitbit.

Det nya sömnstegsverktyget använder accelerometerdata och pulsvariabilitet för att uppskatta hur lång tid du spenderar i ljusa, djupa och REM -sömnstadier, samt vaken tid, varje natt.



Sleep Insights erbjuder sedan personlig vägledning för att förbättra din sömn, till exempel att ändra din kost eller träning, varva ner innan sängen och hålla ett konsekvent sömnschema.

(Bild: Fitbit)

'Fitbits nya sömnfunktioner använder ett vetenskapligt baserat tillvägagångssätt för att visa dina sömnmönster över tiden och ger dig validerad, användbar vägledning för att hjälpa dig att göra ändringar i din dagliga rutin', säger Dr. Allison Siebern, konsultassistent vid Stanford University & apos ; s Sleep Medicine Center.

Med tanke på den här produktens komfort och tillgänglighet är det en av de mest värdefulla och användbara sömnspårningslösningarna som finns tillgängliga för konsumenter utanför ett sömnlaboratorium.

Förutom de nya pulsmätnings- och sömnspårningsverktygen innehåller Alta HR alla funktioner i den ursprungliga Alta, till exempel automatisk träningsspårning, påminnelser om att flytta, samtal, text och kalenderaviseringar och tillgång till Fitbit Community.

Den har också batteritid på upp till sju dagar - två dagar mer än den ursprungliga Alta.

(Bild: Fitbit)

Den klassiska Alta HR har en aluminiumkropp och levereras med ett gummiarmband i fyra färger - svart, blågrått, fuchsia eller korall - med ett matchande aluminiumspänne.

Det finns också två 'special edition' -spårare i roséguld och pistolmetall, och tre läderremmar i brunt, indigo eller lavendel, samt ett armband i rostfritt stål och ett urval av designertillbehör från Public School och Tory Burch.

Alta HR är tillgänglig för förköp idag Fitbit.com eller £ 129,99 och från den 13 mars kommer Alta HR att finnas tillgängligt online och i butiker, inklusive stora återförsäljare som Amazon.com, Argos, Currys PC World, Shop Direct och John Lewis.

Sleep Stages och Sleep Insights kommer att vara tillgängliga globalt på Android, iOS och Windows från och med den 27 mars 2017.

Se Även: