Englandfans vinnande reaktion på rasistiska övergrepp i Bulgarien

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Englands spelare hotade att gå av planen efter det som tycktes vara en nazisthälsning av Bulgariens ökända fans vid deras EM 2020 -kval i Sofia.



Tre lejon & apos; stjärnor ledda av kaptenen Harry Kane intog den aldrig tidigare skådade ställningen när den svarta lagkamraten Raheem Sterling föll offer för de stora.



Kane stoppade spelet efter 25 minuter när Raheem Sterling föll ner för en frispark och utsattes för vad som sägs vara en högergest & apos; från den bulgariska delen av läktaren.



Spelet stoppades två gånger, med en grupp hemmafans - med en & apos; Lauta Army & apos; flagga och klädd i svart - sparkade ut stadion.

Vid det första tillfället berättade stadionmeddelaren för den glesa 10 000 publiken, först på bulgariska, sedan på engelska: ”Var uppmärksam. Detta är ett viktigt tillkännagivande på grund av rasistiskt beteende som stör spelet.

'Domaren har meddelat att spelarna kommer att avbryta matchen. Rasism kommer inte att tolereras och spelet kommer att överges om rasismen fortsätter.



'Hjälp alla att njuta av spelet och säga nej till rasism.'

Englands sammandrabbning med Bulgarien stoppades två gånger på grund av rasism i första halvlek (Bild: Andy Commins / )



hundar förbjudna i Storbritannien

England, 2-0 vid den tiden genom mål från Marcus Rashford och Ross Barkley, gjorde sedan en trea genom Barkley inom några sekunder efter omstart av spelet.

Sterling producerade sedan det bästa svaret bigots - med det fjärde målet att sätta England 4-0 i halvtid innan han fick en femma i andra halvlek.

lily mo sheen bikini

Meddelandet om antirasism gjordes den 28 minuter och mötte boos från delar av den bulgariska publiken - och applåder från de 3800 fansen i England.

UEFA hade beordrat 5 000 platser på Sofias Vasil Levski-stadion med 46340 kapacitet att stängas av vid matchen om tävlingsbrott vid matcher i Kosovo och Tjeckien.

Bulgariens fans varnades genom ett tillkännagivande på stadion (Bild: Actionbilder via Reuters)

Englandstjärnor hade lovat att göra ställning och följt ett förfarande i tre steg om rasistiska sånger hördes. Det är första gången i ett internationellt spel som en sådan varning har gjorts, efter diskussioner mellan domaren, kroaten Ivan Bebek, manager Gareth Southgate och den fjärde tjänstemannen.

Spelet avbröts igen på 43 minuter, igen över synliga gester från läktaren.

Englands fans svarade med sånger av 'du rasistiska b *******, du vet vad du är' och 'Vem satte bollen i rasisterna & apos; netto? Raheem f ***** g Sterling 'när de backade sina spelare efter deras ställning.

Tre lejonfläktar Carol Perrin, 54 en sjuksköterska från Stockton-on-Tees, Co Durham, vid matchen med maken Kevin, backade upp spelarna & apos; modigt drag. 'Jag tror att det kommer en tid när du måste ställa dig,' sa hon.

'Ingenting händer verkligen när det gäller att byta fans & apos; beteende och det avskräcker bara inte människor. På så sätt får du fram budskapet.

Bulgariens kapten bad fans att sluta beteendet i halvtid (Bild: itvfootball/Twitter)

'Det handlar om en princip, och om du är svart spelare måste du sätta dig själv i deras skor. Föreställ dig hur de måste känna sig i den här positionen? Jag tror att resten av teamet borde stödja dem. '

Vindparkstekniker Kevin - känd som & apos; Reggie & apos; - sa helt enkelt: ”Det är rätt att göra. Du bör göra det även om du är på väg att kvalificera dig och du är 4-0 upp med två minuter kvar.

raf tornado avskedsturné

'Jag stöder dem också, och skulle ha stöttat dem om de hade gått iväg'

Det tomma området på stadion markerat med & apos; #equalgame respect & apos; banners, med spelet spelades inför en gles 10 000 publik, och tre fjärdedelar av platserna tomma.

Spelare var inblandade i långa diskussioner med tjänstemän (Bild: Actionbilder via Reuters)

Revisorn Brad Morris, 22, från Blackburn, Lancs., Som reste till Prag för att se vårt 2-1-nederlag mot Tjeckien, sa:

'Om du var svart skulle du känna dig helt annorlunda. Det är upp till dem att välja.

'Ingen kan riktigt förstå hur det måste vara när du är riktad.'

Southgate hade lovat att följa Uefa -protokollet om det fanns rasistiska sånger. Det kräver: en uppmaning att stoppa över PA -systemet, tillfällig avstängning av spelet om missbruk fortsätter sedan övergivande av fixturen om det fortfarande inte finns något svar.

I går kväll berättade stadionmeddelaren för publiken klockan 20.00 - 45 minuter före avspark till en nära tom stadion: 'Kom ihåg att det inte finns någon plats för rasism.'

Englandsfans backade sina spelare i Sofia och smällde på sina motsvarigheter (Bild: Andy Commins / )

Men den unga svarta Englandstjärnan Tammy Abraham hade varnat innan matchen att de tre lejonen var redo att marschera tillsammans så snart misshandeln hörs. Han sa: Vi har haft möten om det och vi har berört basen om hur vi ska hantera situationen.

'Harry Kane sa till och med att om det händer och vi inte är nöjda med det, kommer vi alla av planen tillsammans. Det är en laggrej.

Isolera inte en person. Harry ställde frågan om istället för att gå igenom de tre stegen.

helen francis trevor francis

'Om vi ​​inte är nöjda som ett lag kommer vi att avgöra om vi ska stanna på planen eller inte.

Bulgariska fotbollsförbundet var starkt kritiskt mot Englands spelares inställning och insisterade på att de inte hade ett dåligt rekord om rasism vid internationella spel.

Stadion var redan delvis stängd som ett straff för rasism (Bild: PA)

Men Pavel Klymenko, från Fare, en paraplyorganisation som bekämpar ojämlikhet i fotboll, sa: ”Bulgarisk fotboll har infiltrerats av högerextrema grupper som använder arenorna för att sprida sitt budskap om hat.

”Vi har försökt att arbeta med den bulgariska FA för att göra mer positiva saker, men de är inte intresserade. De har inte ens svarat på våra brev. '

Det har varit runt ett dussin högprofilerade rasistiska incidenter inom bulgarisk fotboll under de senaste 18 månaderna med fans som missbrukar svarta spelare eller sprider diskriminerande eller nazistiska banderoller.

Under förra årets bulgariska cupfinal sågs en ung pojke ge nazistiska hälsningar medan en annan visade ett hakkors över hans bröst. Det kommer att finnas ett antal Fare -representanter bland hemmafans på spelet för att övervaka och rapportera eventuella rasism.

Tillsammans med andra kampanjer har organisationen krävt utfärdande av förbudsorder för dem som är skyldiga till rasistiskt eller diskriminerande beteende och en samordnad drivkraft från den bulgariska FA för att utbilda och engagera fans.

när är augusti helgdag

Bulgarien hade skickat ett klagomål till Uefa innan matchen (Bild: Actionbilder via Reuters)

Läs mer

England drabbas av rasistiska övergrepp i Bulgarien
UEFA laddar Bulgarien OCH England Tre lejon misshandlades rasistiskt i Bulgarien FA -uttalande efter rasism FIFA: s president kräver livstidsförbud

Klymenko: ”Vi har inte ens möjlighet att förbjuda order inom bulgarisk fotboll. Även när gärningsmännen identifieras fortsätter de att delta i matcher. Frågan är, är viljan i den bulgariska FA att göra något åt ​​rasism och diskriminering inom sitt spel? '

Förra gången England spelade i Sofia 2011 sanktionerades hemlandet av Uefa efter rasistisk chant från sina fans.

Men en talesman för den bulgariska FA insisterade på att de hade arbetat hårt för att förhindra rasistiska övergrepp inom sitt nationella spel.

Hristo Zapryanov sa att de 2 000 broschyrer hade delats ut med skyltar som också fanns på stadion som varnade åskådare för 'korrekt uppförande.' Han avslöjade att alla förvaltare och poliser har fått strikta instruktioner för att mata ut alla fans som är involverade i ras- eller diskriminerande beteende. .

Zapryanov tillade: ”De kommer att arresteras och behandlas. Alla är medvetna om att England -gruppen är extremt känslig för denna fråga efter problem i tidigare matcher. '

Borislav Mihaylov, bulgariska FA: s president skrev ett klagomål till Uefa och anklagade England för 'offensiva, orättvisa' och 'nedsättande' kommentarer om bulgariska fans.

Se Även: