Eat Out to Help Out postnummerkontroll hjälper dig att hitta alla restauranger som deltar

Spara Pengar

Ditt Horoskop För Imorgon

Regeringen har lanserat 50% rabatt på matsystemet för att uppmuntra diners över hela Storbritannien att äta ute när restauranger återvänder från lockdown.



Planen Eat Out to Help Out har införts för att ge tusentals restauranger, kaféer och pubar ett uppsving efter coronakrisen.



Det statligt subventionerade systemet ger diners halvprismåltider varje måndag, tisdag och onsdag, upp till värdet £ 10 per person på mer än 85 000 arenor.



Rabatten gäller när du äter, men inkluderar inte alkohol.

Systemet presenterades första gången av kansler Rishi Sunak den 9 juli, tillsammans med en sex månaders momsminskning på dagar ut, vistelser och takeaways.

scott robinson (sångare)

Det kom efter att statliga siffror visade att 80% av besöksföretagen slutade handla i april, med 1,4 miljoner arbetare som löpte ut.



Systemet är utformat för att uppmuntra människor att besöka restauranger, kaféer och pubar, som har drabbats hårt av avstängningen (Bild: AFP via Getty Images)

Stora kedjor, inklusive Pizza Express, Wagamama, Wetherspoons, Costa Coffee, McDonald & apos; s och Nando & s har registrerat sig på programmet.



Kansler Rishi Sunak sa: 'Våra & apos; äta ute för att hjälpa till & apos; schemas främsta mål är att skydda jobben för 1,8 miljoner kockar, servitörer och krögare genom att öka efterfrågan och få kunder genom dörren.

cara delahoyde massey

'Branschen är en viktig ingrediens för vår ekonomi och den har drabbats hårt av coronaviruset, så njut av sommaren på ett säkert sätt genom att visa dina favoritplatser ditt stöd - vi betalar hälften.'

Inga kuponger krävs för att använda erbjudandet, där den deltagande anläggningen drar 50% av räkningen och tar ut rabatten till statskassan.

Det finns inga minsta utgifter och du kan använda rabatten så ofta du vill på kvalificerade dagar. Det gäller dock inte takeaways.

Kontrollera om din restaurang deltar

Regeringen har lanserat en postnummerkontroll för att se vad som finns tillgängligt i ditt område (Bild: PA)

Skattkammaren har lanserat en postnummerkontroll för att hjälpa diners att hitta restaurangerna och pubarna som erbjuder det nya måltidsavtalet hela månaden.

The Eat Out för att hjälpa till restaurangfinder är tillgänglig på Gov.uk -webbplatsen .

filmer på tv över julen 2013

För att hitta platser nära dig som erbjuder rabatten anger du bara ditt postnummer så kommer webbsidan att visa företag i närheten.

'För att uppmuntra människor att säkert återgå till att äta ute på restauranger kommer regeringens nya uteservering för att hjälpa till med rabattprogram att ge 50% rabatt på sittande måltider från måndag till onsdag varje vecka under augusti 2020', tillade förbundskansler Rishi Sunak.

Sunak sa att flytten kommer att hjälpa till att skydda 1,8 miljoner jobb genom att uppmuntra människor att återvända till high street.

vad betyder 280

Vi har en fullständig guide på alla restauranger som erbjuder rabatten här .

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

Systemet följer en tillfällig minskning av momsen som uppmuntrar konsumenterna att göra det mesta av besökssektorn i sommar.

katie pris och peter andre

Kansler Rishi Sunak har sänkt mervärdesskatten från 20% till 5% i sex månader, med mat och alkoholfria drycker ingår också.

Han sade att flytten kommer att 'få sektorerna att röra sig och skydda arbetstillfällen' när regeringen förbereder sig för att stänga löptidsplanen i oktober.

Nedskärningen kommer att pågå fram till den 12 januari 2021 och kommer att inkludera hämtmat och måltider ut samt hotell, B&B och vistelser på campingen.

Det gäller dock endast när företag bestämmer sig för att vidarebefordra rabatten.

I vissa fall betyder det att kunderna kan dra nytta av både momsrabatten och äta ute för att hjälpa till.

Till exempel kan du få en fjärdedel av Peri Peri -kycklingen från Nando för 1,85 pund i augusti efter att den sydafrikanska kycklingkedjan beslutat att vidarebefordra sin momsskatt till kunderna.

Se Även: