DOOGEE X95 Pro recension: En budget smartphone som uppfyller alla grundläggande krav

Smartphones

Ditt Horoskop För Imorgon

DOOGEE X95 Pro

Vald stjärnaVald stjärnaVald stjärnaOvald stjärnaOvald stjärna

Att hitta en smartphone som är prisvärd men ändå matchar prestandan hos de dyra tungviktarna kan visa sig vara en skrämmande uppgift. Det är viktigt att smartphones, oavsett pris, alltid erbjuder den bästa användarupplevelsen.



Smartphones på den billigare sidan kan fungera som en reservtelefon eller som en första telefon för tonåringar. Men med det ständigt utvecklande landskapet av smartphones, kommer dessa enheter fortfarande att behöva ta fantastiska bilder, spela spel av hög kvalitet och mer.



DOOGEE är en telefontillverkare som syftar till att inkapsla möjligheterna hos smartphones med högre specifikationer till en prisvärd modell. Deras tidigare modell DOOGEE X95 möttes med ett positivt svar som hyllades som hållbart och pålitligt till ett otroligt billigt pris. De vill hoppa på den framgången med DOOGEE X95 Pro, en uppgraderad version som har nya mönster och förbättrade funktioner.



Några nya tweaks gör denna version till en förbättring jämfört med föregångaren (Bild: Doogee)

X95 Pro är en enorm smartphone som mäter 16,7 x 7,74 x 0,89 cm. Det är en lång telefon som är tunn och väger 176 g, vilket inte är så tungt för en telefon i dess storlek. Byggkvaliteten känns robust, med det mesta av höljet är en blank plast som ser snygg ut men lätt lockar fingeravtryck. Jag skulle inte säga bygga skriker premium men det känns inte heller låg budget. Telefonen levereras med ett flexibelt baksida som är praktiskt eftersom det minskar kostnaden för att behöva köpa en och omedelbart hjälper till att skydda telefonen.

X95 Pro har ett enormt förhållande mellan skärm och kropp med minimala ramar som gör den större än de flesta telefoner. Skärmen har en vattendropp på toppen för den främre kameran vilket möjliggör mer skärmutrymme, en massiv bonus med tanke på priset. Denna enorma skärm möjliggör definitivt en bättre visuell upplevelse, men den större storleken gör det svårare att använda kontrollerna på skärmen och sidoknapparna medan du håller i ena handen.



DOOGEE X95 Pro recension - pris och var man kan köpa

Du kan köpa den nya DOOGEE X95 Pro -smarttelefonen från dessa onlinebutiker:

Denna artikel innehåller affiliate länkar, vi kan få en provision på eventuell försäljning vi genererar från den. Läs mer



Den levereras med en Micro-USB-port som kanske inte laddas lika snabbt som USB C men har tydligt inkluderats för att sänka kostnaden. Det finns också ett 3,5 mm hörlursuttag vilket är trevligt eftersom jag fortfarande anser att konsumenter inte ska tvingas köpa hörlursuttag om de inte har tillgång till trådlösa hörlurar. Baksidan av telefonen har en cirkulär stöt som rymmer trippelkameran och integrerad blixt.

Sammantaget är X95 Pro en snygg smartphone som inte riktigt känns lika premium som de dyrare smartphonesna på marknaden men känns bra ändå. Den enorma skärmen är en bonus som verkligen hjälper till att höja din totala upplevelse. Men personer med mindre händer måste ständigt ändra telefonens position för att komma åt alla knappar.

Som tidigare nämnts har X95 Pro en massiv 6,52 HD+ vattendroppsskärm som är perfekt för strömmande videor. Färgerna är fina men inte lika levande som Apples iPhone eller Sonys Xperia, den har en upplösning på 1520 × 720 och ett bildförhållande på 19: 9, vilket möjliggör anständig bildkvalitet och vad du kan förvänta dig av priset. Huvudfrågan är att skärmen är i stort sett oförändrad från den tidigare modellen, vilket är lite av en besvikelse, jag känner att konsumenterna gärna hade gafflat ut lite extra för en högre upplösning.

619 ängelnummer betydelse

En enkel enhet utan krusiduller (Bild: Doogee)

DOOGEE X95 Pro tar tillbaka den trefaldiga bakre kameran som består av en 13MP huvudkamera, en 2MP porträttkamera och en 2MP telefoto. Det finns också en 5MP framåtvänd kamera. Kvaliteten på bilderna blev lite mindre än mina förväntningar, men jag kunde fortfarande ta acceptabla bilder inuti och utanför.

Det finns några olika lägen som lägger till lite mer djup till dina foton med Pro- och Night -lägen som är de mest anmärkningsvärda. Den främre kameran gör det bästa av skönhetsläget som gör att användarna kan förbättra sina ansiktsegenskaper. Det är en trevlig liten funktion som kan hjälpa dina bilder att sticka ut.

Doogee X95 Pro i de blå och gröna versionerna

Programvaran är inte smidig, men den gör jobbet (Bild: Doogee)

En av de viktigaste förändringarna från den tidigare modellen ligger i de nya hårdvaruspecifikationerna. X95 hade 2 GB RAM, 16 GB lagringsutrymme som körs på en Mediatek MT6767 CPU med fyra Cortex-A53-kärnor. Allt låter fint, men systemet var ganska långsamt och trögt även för en budgettelefon.

Nu har DOOGEE uppgraderat X95 Pro med 4 GB RAM, 32 GB lagringsutrymme som körs på en Mediatek Helio A20 CPU. På pappret finns det märkbara förbättringar, men jag känner att X95 Pro fortfarande kämpar särskilt när man multitaskar eller spelar avancerade spel. Det blev också en viss fördröjning med videouppspelning vid 1080p. I grund och botten är den här telefonen bra för lätta lyft, till exempel surfning på webben, lyssna på musik och ta bilder, men den saktar ner under press.

Läs mer

Senaste tekniska recensioner
Honor MagicBook 14 Roccat Kone Pro Air AndaSeat Spider-Man Edition EPOS Adapt 260

DOOGEE X95 Pro körs på Android 10 -operativsystemet som fortfarande fungerar som en charm och fungerar smidigt. Det använder också Bluetooth 5 som är ett steg upp från den tidigare telefonen. En stor sak som saknas är avsaknaden av biometrisk säkerhet, vilket innebär att ingen fingeravtrycksigenkänning behövs. Detta missades uppenbarligen för att sänka kostnaderna, men det är fortfarande en stor försummelse. Telefons livslängd räcker i evigheter med ett 4350mAh högkapacitetsbatteri, vilket betyder att du inte behöver oroa dig för laddning under en längre tid.

Dom

DOOGEE X95 Pro är en budgettelefon genom och om, som skulle fungera bäst som en sekundär telefon eller någons första telefon. Det saknas i ganska många avdelningar men med tanke på priset får kunderna fortfarande en anständig telefon som uppfyller alla grundläggande behov hos en smartphone.

Se Även: