Doctor Who: Keeley Hawes rollen som 'mäktig bankir med en mörk hemlighet' i Peter Capaldis första serie som doktorn

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Keeley Hawes: 'Jag är glad över att få gå med i Doctor Who och att få arbeta med detta otroliga team'(Bild: BBC)



Line of Duty -skådespelerskan Keeley Hawes har fått en annan stor roll - att gå med i rollen som Doctor Who.



Efter fantastiska recensioner för hennes enastående prestation som DI Lindsay Denton i succén BBC2 -drama, kommer hon nu att gäststjärna för ett avsnitt i Peter Capaldis första serie någonsin som Time Lord.



Keeley, 38, sa: Jag är glad att få gå med i Doctor Who och att få arbeta med detta otroliga team. Delphox är en fantastisk karaktär och någon jag har haft väldigt roligt att spela.

En showkälla sa att Keeley redan har börjat filma med Capaldi och verkligen trivdes med att arbeta med den nya Doctor Who.

Källan tillade: Hennes avsnitt kommer att vara någonstans mitt i nästa avsnitt av avsnitt. Keeley var mycket glada över att få vara med, men hon är en het egendom för tillfället så vi är glada att få henne.



Steven Moffat: & apos; Keeley Hawes har ett helvetesår & apos; (Bild: BBC)

Keeleys karaktär Ms Delphox kan mycket väl kollidera med Time Lord på skärmen då hon beskrivs som en mäktig karaktär av denna värld med en mörk hemlighet.



Doctor Who, huvudförfattare och verkställande producent, Steven Moffat, är mycket nöjd över att få Keeley med i serien.

Han tillade: Alla som tittar på Jed Mercurios fantastiska Line Of Duty kommer att veta att Keeley Hawes har ett helvete i år. Och nu är det på väg att bli ännu bättre när hon uppnår den största skurk som doktor Who ännu har försökt: hon spelar en bankir.

Nästa serie Doctor Who väntas sändas i slutet av sommaren. Flera avsnitt tros ha filmat klart men har ännu inte redigerats helt.

* Vem skulle vara i din dröm Doctor Who cast för den nya serien? Låt oss veta genom att kommentera nedan.

Vi testar en ny webbplats: Detta innehåll kommer snart

Se Även: