Par citerade 18 000 pund för en ny hall gör det själva för 750 pund

Spara Pengar

Ditt Horoskop För Imorgon

Ett par har gett sin entré ett fantastiskt nytt utseende för en bråkdel av kostnaden som citeras dem.



Barbara Windsor och korset

Bryony Wilson och Tom Bown planerade att lägga till väggpaneler i shaker-stil i korridoren efter att ha flyttat in i sitt nya hem i Farnborough, Hampshire, i november 2019.



Men en professionell offert för £ 17,995 stoppade dem i deras spår.



Vi sökte runt, men kämpade för att hitta några företag som erbjuder korridorpaneltjänster, berättade Bryony 29 för pengarbesparande samhälle LatestDeals.co.uk .

Så när vi så småningom hittade ett företag visste de att de kunde ta betalt vad de ville för det. Vi gav dem våra mått och de citerade oss nästan 18 000 pund för arbetet, vilket vi tyckte var orimligt med tanke på att det bara är MDF och arbetskostnader.

'Vi vet att förbättringar av hemmet verkligen kan bidra till att öka värdet på en fastighet, men för oss kändes det inte praktiskt att lägga så mycket pengar på en dekorativ funktion.



Bakplattan gick upp först

Bakplattan gick upp först (Bild: Latestdeals.co.uk)

Efter att ha pratat igenom bestämde Bryony och Tom sig själva för att ta itu med projektet.



Vi visste att vi kunde göra det till ett mer överkomligt pris men det är häpnadsväckande hur mycket vi har kunnat spara - jag kan inte riktigt tro det, säger Bryony, som driver ett Instagram -konto @welford.house.

De slutade spendera bara £ 750 på uppgraderingen, vilket sparar tusentals pund.

Vi har alla känt nypet i år så vi är över månen som vi har kunnat rädda där vi kan, sa Bryony.

Därefter & apos; panelerna & apos; lades till

Därefter & apos; panelerna & apos; lades till (Bild: Latestdeals.co.uk)

Vi båda älskar verkligen periodegenskaper och den överflöd som periodens funktioner ger hem, sa Bryony.

Vi är särskilt inspirerade av inredningen i The Crown och Downton Abbey, och ville återskapa en del av detta i vårt eget hem.

Vi fortsatte att se vackra korridorer över hela Instagram och Pinterest, och stilen verkar ha en stund, tillade hon.

Vi kände att paneler var det perfekta sättet att få en modern men ändå klassisk stil till korridoren.

ksi v logan paul tid
Grundning och målning var nästa

Grundning och målning var nästa (Bild: Latestdeals.co.uk)

För att göra panelen i shaker-stil använde paret en platt MDF-platta, med remsor av MDF på lager för att bilda upphöjda rutor.

De lade sedan till träpärlor på insidan av MDF -remsorna för ett mjukare utseende.

Jag hade sett några praktiska YouTube-videor som gav steg-för-steg-råd om hur man arbetar med MDF och bygger väggpaneler, säger Bryony.

Videorna är lätta att följa och jag var säker på att vi kunde använda dem som en guide. Vi är också ganska praktiska runt huset och har gjort några mindre DIY -projekt tidigare, så vi var inte rädda för att fastna.

Mycket DIY är gissningar, men YouTube -videorna hjälpte verkligen. Vi har också tillbringat mer tid i huset sedan stängningen på grund av mindre tid att pendla, så vi visste att vi skulle ha extra tid på kvällarna för att arbeta med panelerna.

Den fantastiska färdiga effekten

Den fantastiska färdiga effekten (Bild: Latestdeals.co.uk)

Och de behövde inte ens specialist för att slutföra arbetet.

Jag lärde mig snabbt att även om den färdiga produkten ser otroligt professionell ut, när du faktiskt bryter ner den i små steg är det inte så svårt att uppnå en övergripande professionell finish, säger Bryony.

Efter att ha fått huvudet kring grunderna köpte vi några ark MDF från B&Q så att vi kunde öva på att klippa det.

Att arbeta med MDF är låg risk med hög belöning. Vi visste att vi kunde fortsätta chippa bort tills vi uppnådde det perfekta resultatet eftersom det värsta som kan hända är att vi skulle förstöra några ark MDF.

super bowl 2019 uk tv
Arbetet tog dem 4 veckor

Arbetet tog dem 4 veckor (Bild: Latestdeals.co.uk)

En de kände sig bekväma nog att driva framåt, de började markera designen.

För det första mätte vi hela korridoren genom att köra ett mätbord längs väggarna för att säkerställa att vi visste hur mycket MDF vi skulle behöva för att täcka utrymmet, sa Bryony.

Höjden på panelerna ska vara ungefär en tredjedel av vägghöjden, så våra paneler behövde vara 90 cm höga.

Att mäta upp blev något knepigare på trappan.

Vi använde en digital vinkelsökare, som vi köpte från Amazon för £ 10, för att hitta den korrekta vinkeln på trapphöjningen som säkerställde att panelens ovansida skulle möta toppen av bottenvåningspanelerna vid rätt punkt, förklarade Bryony.

När vi väl hade tagit fram längden och höjden på de MDF -paneler vi behövde köpte vi MDF: n online via en webbplats som heter Cut My Plastic, som skär ut MDF: en för dig. Detta innebar att vi inte behövde några dyra skärverktyg.

Panelerna hölls på plats med No More Nails -lim och en spikpistol, som paret lånade av en familjevän. De lade till pärlor för en snygg touch.

Den extra detaljen är verkligen iögonfallande, sa Bryony.

Dessutom är pärlor relativt enkla och billiga att få tag på. Både Wickes och B&Q gör stora intervall. Vi bestämde oss för att köpa vårt online, eftersom vi behövde mycket och vi visste inte hur mycket lager det fanns i butiken på grund av pandemin.

Vår skiktade MDF var 9 mm, så vi gick med 9 mm pärlor. Vi mätte insidan av var och en av MDF -rutorna så vi visste hur mycket vi behövde. Efter att ha köpt pärlorna använde vi en geringslåda, £ 5 från B&Q, för att hitta rätt vinkel för handsågen så att pärlorna skulle fästa på plats.

Det var bara att grunda och måla det.

Paret använde en vit underrock för trä toppad med ett par lager Dulux Quick Dry Eggshell.

Vi kan inte tro det slutliga resultatet, säger Bryony. Det ser bättre ut än vi kunde föreställa oss, och det var så enkelt att göra. Jag kan inte tänka mig att en professionell gör det bättre än vi har, och vi har gjort det för en bråkdel av priset.

roy keane mutv rant video

Ofta kan korridorer vara ganska mörka och den ljusa vita panelen hjälper verkligen till att få ljus in i rummet och öppna det. Det har helt förändrat stilen i rummet, och varje gång jag går genom dörren känner jag att jag går genom Downton. Det är alltid det första våra gäster kompletterar oss med.

Läs mer

Fantastiska hemförändringar
Mamma skapar ett fantastiskt nytt badrum Woman skapar drömkök för 500 £ Mamma upcycles trött gammal soffa för bara 20 £ Mamma förvandlar sin trappa för bara £ 65

Paret arbetade på och av panelerna i cirka fyra veckor, vilket inkluderar tiden som väntar på att MDF och pärlor ska levereras.

Om du planerar ett liknande projekt, skulle jag rekommendera att starta en Pinterest -bräda och söka på plattformen efter korridorer som du gillar, eftersom det finns några varianter, säger Bryony.

Jag skulle också rekommendera att använda vattenpass när du monterar MDF eftersom golv ofta kan vara ganska ojämna så att du vill se till att alla dina brädor är raka.

DIY handlar om försök och fel, och att ge det en chans, tillade hon.

Det finns så många praktiska YouTube-handledning där ute, som ger dig lätt att följa råd. Var inte rädd för att få det fel. Vårt extra rum fylldes med fel snitt av pärlorna.

'Slutligen följer vi alltid rådet från Toms pappa: mäta två gånger, klippa en gång.

Se Även: