Kostnaden för skilsmässa stiger till £ 70 000 och tusentals går till advokater - dina ekonomiska rättigheter avslöjas

Äktenskapsskillnad

Ditt Horoskop För Imorgon

Låt dig inte luras av kändisar med 'snabba' skilsmässor



& apos; Quickie & apos; skilsmässor tycks vara den senaste vurmen - med kändisar, från Gary Lineker och Danielle Bux till Millie Mackintosh och professor Green och till och med Cheryl och Jean Bernard Fernandez som klippte band på rekordtid - men ny forskning har visat att oavsett hastighet - du kan & apos; t slippa priset.



Den genomsnittliga kostnaden för skilsmässa i Storbritannien är 70 243 pund och stigande, säger advokater - med den genomsnittliga personen som förlorar 4 686 pund av sin lön, med ytterligare 5 089 pund på att hitta alternativt boende, 8 926 pund i advokatkostnader och 51 543 pund i att betala av skulder och delning av tillgångar.



dan Osbourne Cheats är Jacqueline där

Kostnaderna för skilsmässa

Källa: Seddons

Och det är exklusive London. I huvudstaden är kostnaden för skilsmässa nästan dubbelt så hög som 134 525 pund, tillskrivet högre levnadskostnader och boende, advokatkostnader och räntor på skulder.

Toby Hales, partner och familjerättsspecialist på Seddons , som sammanställde forskningen, sa att skilsmässor ofta också lämnas fattigare på grund av sina förlorade delade tillgångar - som hus, pensioner och bilar.



Det tar också den bästa delen av ett år att slutföra skilsmässoprocessen, förklarade han, med förseningar som till stor del beror på 'överbelastade' familjedomstolar.

- Att skilja sig är relativt enkelt. Att nå en ekonomisk uppgörelse kan vara svårare för par som när de inte håller med kan de upptäcka att domstolarna är igensatta, vilket orsakar ytterligare nöd och en förlamande tömning på deras ekonomi.



Avsätta en & apos; nödfond & apos;

Man betalar räkningarna

Att reda ut ekonomin kan vara en skrämmande möjlighet när man skiljer sig (Bild: Getty)

Jacqueline Major, chef för familjeteamet på brittiska advokatbyrå Hodge Jones & Allen , delar några råd för par mitt i ett uppbrott - särskilt de med jämlikhet mellan dem.

Skilsmässan är enormt destabiliserande och orsakar uppenbarligen stora omvälvningar. Det är också en av de största faktorerna som kan påverka familjens ekonomi, säger hon.

'I kölvattnet av skilsmässa kan en person upptäcka att de, för att hantera det känslomässiga nedfallet, måste börja om från början när det gäller pengar-räkna ut vad de har och vad de behöver göra med det.

andlig betydelse av 21

”Jag skulle alltid rekommendera att någon som går genom skilsmässa söker expert ekonomisk hjälp. Oberoende finansiella rådgivare och investeringschefer kan prata människor genom sina alternativ och förklara var de ska börja.

Major tillade: ”Det är också viktigt att människor försöker avsätta tillräckligt med pengar för att täcka dem i nödsituationer - helst tillräckligt för att hålla dem igång under en period av två år.

'Att sortera ut ekonomin kan vara en skrämmande möjlighet när man skiljer sig, men hjälp är alltid tillgängligt och experter kommer att kunna dela upp saker i hanterbara uppgifter.'

Skilsmässamyterna förstördes: Dina ekonomiska rättigheter förklaras

Tror du att du kan täckas av en pre-nup? Du kanske vill tänka om ...

1: 'Jag får allt för att han/hon fuskade'

Om din make har begått äktenskapsbrott spelar det ingen roll för hur dina tillgångar kommer att delas upp, förklarar Jacqueline Major.

”Uppförande” av en make, oavsett om det är äktenskapsbrott eller orimligt beteende, är sällan tillämpligt och påverkar bara ekonomin om det verkligen är avskyvärt. Till exempel har försök till mord på en hustru beaktats som uppträdande, men i ett annat fall var det inte verklig kroppsskada som resulterade i en straffrättslig dom.

2: 'Jag är hans sambo ...'

I motsats till vad många tror, ​​finns det inget som heter en gemensam man eller hustru och den olyckliga sanningen är att ogifta par har färre ekonomiska rättigheter än gifta par eller personer i ett civilt partnerskap.

Gifta människor har ekonomiska fordringar som stadgats på grund av egendom, pensioner och underhåll, som alla kan innehålla tillgångar som innehas i deras partners enda namn, medan sambor har mycket mer begränsade (och i vissa fall inga) fordringar.

3: 'Vi hade ett äktenskapsförord ​​så det blir inga problem'

Föräktenskapliga avtal är inte juridiskt bindande och det skulle behöva ändras i lagen för att de ska bli det, förklarar Jacqueline.

Men ett nyligen fall sa att om avtalet var korrekt upprättat fanns det ingen anledning till att det inte skulle beaktas fullt ut.

Ett överäktenskapligt avtal bör visa:

  • Att både du och din partner erhållit separat oberoende juridisk rådgivning;

  • Offentliggörande av båda parters tillgångar och inkomst (som kommer att bifogas avtalet);

  • Att det inte finns någon tvång;

  • Avtalet som slutförs minst tre veckor före äktenskapet - det är ingen idé att försöka få din fästmö att underteckna detta före bröllopet - som skulle räknas som tvång;

  • Också: akta dig för oförutsedda omständigheter. Domstolen kan alltid ta hänsyn till förändringar som inträffar i partiernas liv, om de är väsentliga för ekonomin.

omröstning

Ska skilsmässa par få hälften av sin partners förmögenhet?

1000+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JALÅT BLI

4. Vi växte isär så vi är medvetet avkopplade på grund av & ojämförliga skillnader

Det är inte möjligt att skilja sig på denna grund i England och Wales. I denna jurisdiktion måste du visa att äktenskapet oåterkalleligt har gått sönder och förlita sig på en av följande fem fakta som stöd:

alesha Storbritannien har talang
  • Otrohet
  • Orimligt beteende
  • 2 års separation (med din makes samtycke)
  • 2 års desertion
  • 5 års separation

Det betyder att om du skiljer dig efter mindre än två års separering, även om splittringen är vänlig, måste någon fortfarande ”skyllas” i skilsmässopåfrågan.

    Se Även: