Coronavirus: KFC stänger alla restauranger senast på onsdag mitt i utbrottet

Coronavirus

Ditt Horoskop För Imorgon

KFC stänger också restauranger(Bild: LightRocket via Getty Images)



KFC har blivit den senaste high street -restaurangen som meddelar att det skulle stänga butikerna helt.



Kedjan ansluter sig till Subway, McDonalds, Greggs och Nando & s i att stänga ner alla verksamheter till följd av pandemin.



Subway sa att dess filialer kommer att stängas före 17.00, måndag, medan McDonalds stänger kl 19. Greggs sa att de skulle stänga ikväll och inte öppna i morgon.

'Vi har beslutat, tillsammans med våra franchisepartners, att börja stänga våra restauranger för att skydda välbefinnandet och säkerheten för våra team och våra gäster', säger KFC i ett uttalande.

'Restaurangerna börjar stänga från och med nu. De stänger alla onsdag 25 mars tills vidare.



'Det är inte ett beslut vi har tagit lätt på, men det är i bästa för både otroliga lag och alla fans som älskar vår kyckling.'

(Bild: twitter)



KFC sade att den skulle hitta sätt att distribuera oätad mat till dem som behöver den mest genom välgörenhetsorganisationer som den arbetar med.

'Detta pågår redan i städer som driver landet och vi är tacksamma för våra partners för deras fortsatta stöd', sa KFC.

Cafés Pret, Starbucks och Costa har också sagt att de kommer att stänga butiker, medan restaurangerna Pizza Express, Zizzi, ASK Italian och TGI FRiday också har stängt.

Läs mer

coronavirus utbrott
Live uppdateringar av Coronavirus Storbritanniens fall och dödstal Är tentamen i år rättvis? Senaste nyheterna om coronaviruset

Skottlands första minister Nicola Sturgeon sa att återförsäljare som inte levererade 'viktiga föremål' borde stänga sina dörrar.

Sturgeon, som har deltagit i Cobra-möten där Storbritanniens svar på coronakrisen har samordnats, sa att alltför många människor fortfarande förväntades arbeta som vanligt.

'Mitt budskap till butiker som fortfarande är öppna är detta och det är klart, om du inte tillhandahåller viktiga föremål som mat och mediciner, vänligen stäng också nu', sa Sturgeon.

Se Även: