Kontaktlösa bankomater lanserades - Barclays låter dig ta ut pengar med bara din telefon

Smartphones

Ditt Horoskop För Imorgon

Du kommer snart att kunna ta ut pengar utan att sätta ditt kort i en maskin - eller till och med utan ett kort alls



I ett drag som allvarligt minskar flera bedrägerierisker och också påskyndar transaktioner, är Barclays på väg att låta människor ta ut pengar med kontaktlös teknik.



Den nya tjänsten rullas ut i norra England, men bör vara tillgänglig på 600 kassa över hela landet under det nya året.



Med Contactless Cash kan kunderna snabbt och säkert ta ut pengar med bara ett tryck på sin smartphone-en första för Storbritannien, säger Barclays Storbritanniens verkställande direktör Ashok Vaswani.

Våra kunder förväntar sig nu att kunna använda sin smartphone för att göra sina dagliga inköp. Vi vill att det ska vara lika enkelt att ta ut kontanter.

Hur det kommer att fungera

Android Pay lanseras i Storbritannien

Du kan snart använda din telefon för att få ut pengar och betala i butiker



Människor kommer att kunna använda den nya tjänsten på tre huvudsakliga sätt.

  • Med ett kontaktlöst kort - Knacka på ditt kort på maskinens läsare; ange kortets PIN-kod på maskinen och följ instruktionerna på skärmen för att slutföra kontantuttag



  • Med en Android -smartphone - Knacka på din telefon på maskinens läsare; Din begäran har skickats meddelande visas på telefonskärmen; ange din kort-PIN på maskinen och följ instruktionerna på skärmen för att slutföra kontantuttag

  • Med Barclays Mobile Banking - Öppna Barclays Mobile Banking och välj 'Contactless Cash'; Välj uttagsbelopp och välj om kvitto krävs; ange kort -PIN; Tryck på Android -telefonen på maskinens kontaktlösa läsare inom 30 sekunder för att slutföra kontantuttag

omröstning

Skulle du använda din telefon för att ta ut kontanter?

0+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JALÅT BLI

Är det säkrare?

I ett ord, ja.

Du måste fortfarande ange en PIN -kod (antingen på din telefon eller bankomaten) för att ta ut pengar - så det räcker inte med att ha kortet eller telefonen för att någon ska ta ut kontanter.

Men när du inte fysiskt sätter in ditt kort i maskinen är det omöjligt för bedragare att läsa kortdata eller fysiskt stjäla kortet - två av de största bankomaterna.

Kan jag bara lämna mitt kort hemma nu och ta telefonen då?

Kommer kort snart att vara meningslösa?

Kanske - men förmodligen inte.

För närvarande är tjänsten endast tillgänglig för Barclays kunder, från Barclays bankomater som ligger inom filialer - vilket betyder att du inte kommer att kunna använda kontanter utanför kontortiden.

Du behöver också en Android -smartphone med NFC -funktioner - även om de flesta av de nyare kommer att ha den förmågan.

Om du är en iPhone -användare måste du vänta. Barclays bekräftade för NEWSAM Money att de har planer på att lansera tjänsten för iPhone -användare, men det kommer förmodligen inte att hända förrän nästa år.

Se Även: