Chris Evans tjänar 17 miljoner pund som begagnad bilhandlare bara i år

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Chris Evans tjänar 17 miljoner pund genom begagnade bilaffärer



Nya Top Gear-värden Chris Evans har haft ett stötande år som begagnad bilhandlare efter att hans företag rapporterade en omsättning på nästan 17 miljoner pund.



TV -stjärnan och radiopresentatören, 49, är känd för sin kärlek till bilar och startade ett företag för att byta dem för tre år sedan.



Siffror som släpptes på Companies House i veckan visar att hans verksamhet, Zimple Ltd, såg omsättningen stiga från 9,6 miljoner pund till 16,8 miljoner pund

.

Konton för Zimple Ltd.



black friday 2020 uk datum

Chris med några av hans samling

Företaget, som också tar hand om den nya Top Gear -presentatörens skrivverksamhet och medietjänster, redovisade en bruttovinst på 3,5 miljoner pund. Det gav inte en fullständig fördelning av försäljningen.



Efter avdrag reducerades detta till 1 584 691 pund, en liten minskning från föregående år.

Chris var 'nöjd' med resultatet under året och är 'säker på fortsatt lönsamhet när företaget blir mer etablerat', uppgav företaget.

Ny Top Gear -värd Chris Evans

Nya Top Gear -värden Chris Evans filmar ett segment för den nya serien (Bild: John Walton/PA)

Radio 2 Breakfast -värden har tidigare sagt att han var 'beroende av bilar' och tillade att det var något han var tvungen att arbeta med 'som en alkoholist eller en narkoman skulle göra'.

2008 tillbringade han ett då världsrekord på 5,6 miljoner pund på James Coburn's Ferrari 250 GT California. Han fick också sin samling av Ferraris målade vita innan han spenderade £ 12 miljoner på en Ferrari 250 GTO.

Han lanserade också Carfest, en sommarfestival för petrolheads och utsågs tidigare i år som den nya värden för Top Gear efter Jeremy Clarksons ökända & apos; fracas & apos ;. Han anses nu vara en av BBC: s toppinkomsttagare.

En av bilarna

Evans startade Zimple Ltd 2012, och de senaste siffrorna gäller för året som slutar 31 mars 2015.

Som ett resultat kommer den inte att ta hänsyn till 1,3 miljoner pund i försäljning från Bonhams & apos; Goodwood Revival -auktion, där han sålde sju bilar.

Företaget har nu stärkt sina aktieägare & apos; pengar till mer än 5,4 miljoner pund, tack vare tre år i rad med imponerande vinster.

Chris fick ingen utdelning under året, men betalade nästan 300 000 pund i löner när företaget anställde fyra anställda.

Zimple har för närvarande mer än 8 miljoner pund bilar i sitt lager, inklusive en Ferrari LaFerrari, Ferrari 275 GTB/C -legering, Ferrari 250 GT Lusso, Ferrari Daytona Spyder och Bentley Continental Fastback.

Chris Evans och vänner på uppsättningen för den kommande serien Top Gear Nya Top Gear -värden Chris Evans (i bilen till vänster) filmar ett segment för den nya serien Visa galleri

Se Även: