Varning för bankomat efter att kunden upptäcker gömd låda som stjäl människors uttag

High Street Banks

Ditt Horoskop För Imorgon

Medlemmar av allmänheten varnas för att vara vaksamma vid kassorna efter att det visade sig bilder från kriminella som manipulerat med betalningsautomater för att få människors pengar.



I en ny bedrägeri i omlopp använder bedragare dubbla ändamål för att få tillgång till uttag.



De lurar kunderna att tro att det bara finns en låda för både uttag och insättningar genom att dölja uttagsautomaten för uttagsautomater med ett plastöverdrag.



Kunden får sedan tro att kontanterna är ur funktion eftersom ingenting lämnas ut, omedveten om att det faktiskt finns en separat plats för uttag.

betydelsen av nummer 75

Har du blivit lurad i en kassa? Hör av dig: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk

När kunden går därifrån närmar sig brottslingen maskinen, öppnar locket över rätt dispenser och sätter pengarna i fickan.



Samtidigt är kunden medveten om att de har blivit bedragna.

Tricket flaggades först på sociala medier, efter att en TikTok-användare filmade sig själv med ett misstänkt utseende hål i väggen.



I videon ifrågasätter kunden varför hans pengar inte delades ut.

Han upptäcker sedan en skylt ovanför bankomaten som säger att insättningar för närvarande är ur funktion.

kim och ray-j

Kunden antas att insättningsboxen är samma kartong som kontanter tas ut ur - som för närvarande är ur funktion.

cash point bluff

Kunden ses dra tillbaka ett plastskydd där hans pengar har lagrats

Dock upptäcker han sedan ett plastlock på en separat del av bankomaten.

Han ses avskalning av plastluckan där hans pengar har gömts.

I det filmade klippet använde kunden en Nationwide Building Society -kassa, men andra banker som inkluderar banklådor kommer sannolikt att påverkas.

Byggföreningen berättade för The NEWSAM att kunderna alltid ska kontrollera misstänkt aktivitet innan de tar ut pengar offentligt.

En talesman sade: Den typ av händelse som markeras i videon, även om den är sällsynt, kan hända med bankomater var som helst när som helst. Nationwide har en rad åtgärder för att försöka bekämpa dessa typer av bedrägerier.

vad betyder 828

Men som videon också visar är det viktigt att människor är vaksamma och letar efter misstänkta enheter när de använder bankomater, särskilt de som ligger utanför.

Flera långivare har utfärdat varningar till kunder.

Santander sa att kunderna borde kontrollera misstänkt aktivitet innan de anger sitt kort- eller pin -nummer.

Att använda en kassa är enkelt, bekvämt och nästan alltid säkert. Men ibland kriminella kriminella med bankomater för att stjäla din kortinformation, PIN -kod eller kontanter, sade en taleskvinna.

Var alltid vaksam när du använder en bankomat - se upp för tecken som kan ha manipulerats eller skadats men var också medveten om att täcka din PIN -kod och 'axelsurfare' som hänger runt.

Kunden ses dra tillbaka ett plastskydd för att avslöja sina pengar

De flesta bankdrivna kontanter har två slots, en för insättningar och en för uttag - dessa är båda separata

Barclays utfärdade en liknande varning och tillade att stavfel, till exempel i varningsskylten ovanför bankomaten i klippet, bör betraktas som en röd flagga.

Vårt budskap är att om du ser något ovanligt eller misstänkt vid en bankomat, använd det inte - rapportera det omedelbart till polisen eller närmaste filial, heter det i ett uttalande.

vad betyder 1144

Branschorganet UK Finance sa att om dina pengar inte kommer ut bör du omedelbart kontakta bankomatleverantören eller långivaren.

Helst bör detta vara i kassan.

'Bankomater är i allmänhet mycket säkra att använda, med miljontals transaktioner varje dag, men det är fortfarande viktigt att ta några enkla steg när man tar ut pengar, säger ett uttalande.

Om du märker något misstänkt eller ovanligt med en bankomat, till exempel tecken på manipulering, använd den inte och om möjligt varna personal i närheten eller ring polisen.

Om inga kontanter kommer ut eller ditt kort har fastnat, rapportera det omedelbart till din bank eller byggnadssamhälle, helst genom att ringa dem medan du fortfarande är framför maskinen.

Om du är osäker, använd en kassa som är belägen i en känd återförsäljare eller bank eller byggnadssällskap eller en över disk service istället.

Se Även: