Bilar med personnummerkoder är 50% mer benägna att brytas in - men de är mest inriktade på ett märke

Bilar

Ditt Horoskop För Imorgon

Blixtrande: Personliga tallriksägare är tydligen mycket mer benägna att få sin bil stulen(Bild: GETTY)



Förare som susar runt med personliga registreringsskyltar är mycket mer benägna att få sina fordon inbrutna eller stulna, enligt en rapport.



Inför den nya omgången & quot; 68 & apos; nummerplattor som lanserades den 1 september visade det sig att sambandet mellan att äga en personlig nummerplåt och att få din bil stulen faktiskt är betydande.



tyson raseri anthony joshua

Enligt MoneySupermarket är förare som äger personliga tallrikar 50% mer benägna att bli ett mål för tjuvar.

I Storbritannien erkänner nästan en femtedel av oss att vi tidigare har ägt en personlig nummerplåt, med Londonbor som sannolikt äger en och de i Nordirland minst.

Och de är inte heller billiga - från cirka 200 £ och, beroende på önskat format, i tusentals. Faktiskt en ny rapport från försäkringsgivaren Amiral fann att 111 miljoner pund spenderades på privata tallrikar i Storbritannien förra året.



Och i sällsynta fall kan priset på en distinkt nummerlapp uppväga priset på bilen den sitter på. I april 2018 försökte föraren av en Bugatti Veyron sälja sin F1 -platta för svindlande 15 miljoner pund.

Mer pengar än förnuft? Bilen med nummerplattan på 15 miljoner pund



Lionel Richie turnédatum 2018 Storbritannien

Mercedesbilar är de mest populära bland personliga skyltförare, med 12% av alla fåfängningsplåtägare som kör detta märke.

Trots det stora antalet personer som äger - eller tidigare har ägt - avslöjar data att en stor del av britterna känner att de skickar ut ett negativt meddelande.

En tredje klassar automatiskt någon med en personlig tallrik som en 'poser', 27% tror att de är en 'uppmärksamhetssökande' och var fjärde tror att de har 'mer pengar än förnuft'.

'Om du väljer att skaffa en, finns det några saker att tänka på', förklarade Kevin Pratt, på MoneySupermarket.

En personlig nummerplatta

Vad skulle du få om du hade några hundra pund över?

För det första måste du se till att din försäkringsgivare är medveten om dina nya tallriksdetaljer, så att det kan återspeglas i din försäkring - ditt försäkringsskydd kan ogiltigförklaras annars.

Ägare av en personlig skylt bör också vara medvetna om att i fall deras fordon skrivs av eller stulits och de gör anspråk på sin försäkring, blir bilen försäkringsgivarens egendom, tillsammans med skylten.

För att undvika att detta händer är det viktigt att föraren säger till DVLA och även försäkringsgivaren att de vill behålla plattan. Om de inte gör det här och bilen skickas till skrotan eller plattan säljs förlorar de alla rättigheter att använda den personliga plattan i framtiden, tillade Pratt.

Hur du skyddar ditt fordon - oavsett din registreringsskylt

Nummerplåtar kan användas för att dölja eller 'klona' din bil vid försäkringshinder eller bränslestöld (Bild: Getty)

Regering siffror visa att exteriörbeslag (t.ex. navkapslar, hjulplattor och registreringsskyltar) var tjuvarnas mest målsatta föremål under 2017. Den hittade den troligaste tiden på dygnet för att incidenter skulle inträffa under veckan, medan upp till tre fjärdedelar av dem ägde rum medan de var parkerade hemma mellan klockan 6 och 18.

cassius whiley-morton

Lyckligtvis finns det några förebyggande åtgärder du kan vidta för att skydda ditt fordon.

'Stulna bilnummerplattor används vanligen av kriminella för alla slags brott, inklusive fortkörning, parkeringsbrott, bränslestöld från garage och kloning av fordonsidentitet', förklarade Roland Head, grundare av SimpleMotoring.co.uk.

När det gäller parkering, sikta på ett väl upplyst område där det finns övervakning eller till och med ett skyddat utrymme där det är möjligt - till exempel ett garage eller uppfart. Nyckeln är att avskräcka tjuvar, och om ditt fordon är fritt kan de tänka två gånger på att bryta in.

Statistik visar också att inbrott genom att gå in i en bil genom en olåst dörr har ökat med 30% sedan 2006 - så dubbelkolla ALLTID att din bil är låst.

kontakta m och s bank

Dölj alla värdesaker - till exempel navigering och handväskor - även när du är på språng. Det rekommenderas också att aldrig förvara föremål i bagageutrymmet på din bil - särskilt lukrativa sådana som golfsatser och utrustning.

& apos; Smash and grab & apos; brott kan uppstå när din bil står stilla, till exempel när du sitter fast i trafiken. Det är alltid en bra idé att hålla dina föremål utom synhåll - även om du sitter i bilen och se till att ditt fordon är låst hela tiden när det är stilla.

Polisen hävdar också att en avskräckande effekt är att etsa din bils registreringsnummer på rutorna. Detta kan 'stoppa brottslingar' genom att göra dem svårare att piska på den svarta marknaden.

Se Även: