Kan jag få en inteckning med dålig kredit? Hur du kan ta ett bostadslån med en dålig kreditpoäng förklarad

Inteckningar

Ditt Horoskop För Imorgon

Att köpa hus är svårt. Även efter att du har skrapat ihop tusentals pund för en insättning måste du sedan övertyga en bank eller ett byggnadssamhälle att låna dig många gånger för att täcka resten av köpeskillingen.



Även personer med perfekt kredithistoria kan snubblas när långivare undersöker dina kontoutdrag för överkomliga priser och ser upp för allt de anser vara en 'röd flagga'.



Vi har också hört talas om människor som blivit avvisade eftersom de aldrig har varit i skuld - så trots att deras noggranna budgetering höll dem ur det röda hade långivaren inga bevis på hur de skulle reagera när de lånade ut pengar.



Men det betyder inte att människor med en mindre än perfekt kredithistoria borde överge sina drömmar om att äga ett hem.

Läs mer

Vad du behöver veta om bolån
Bästa nya bolåneaffärer Family Deposit Mortgage förklaras Hur hittar man det bästa bolånerådet Hur man remorterar

Vad du behöver göra för att få en inteckning med dålig kredit

'Ge inte upp ännu', Dominik Lipnicki, bolånerådgivare på Dina inteckningsbeslut , förklarade när vi frågade honom hur du skulle kunna göra det.



”Varje långivares kriterier är något annorlunda och med mer än hundra långivare på den brittiska bolånemarknaden är det verkligen värt att söka oberoende råd.

'Vad en långivare kan tycka är oacceptabelt, kan en annan vara nöjd med.'



semester återbetalning martin lewis

I extrema fall, och om du behöver tillgång till finansiering snabbt, kan det vara värt att överväga en 'negativ kredit' inteckning.

Specialistlångivare som Precise Mortgage, Platform och Kensington accepterar blips i kredithistoriken, men räntorna på deras affärer kommer att vara högre.

Om du funderar på ett av dessa lån, prata med en oberoende finansiell rådgivare för att ta reda på om det är ett ekonomiskt lönsamt alternativ på längre sikt. Du kan sök efter en nära dig här .

Läs mer

Allt du behöver veta om kreditupplysningar
Hur du höjer ditt kreditbetyg Kontrollera din kreditupplysning gratis 5 myter om kreditupplysningar Vad banker ser när du ansöker om lån

Dålig kredit är inte för livet - eller potentiellt till och med resten av veckan

Den andra saken att tänka på är att kreditpoäng förändras.

Och det betyder att om du inte kan hitta en långivare som är villig att erbjuda dig en inteckning nu, om du vidtar åtgärder nu kan du fixa det.

'De flesta negativa kreditfrågor kan korrigeras,' sa Lipnicki.

'Om du inte redan har gjort det är det första steget att skaffa din kreditupplysning och se vad som faktiskt finns där.

'Du kan gå till leverantörer som Nodda för en gratis rapport och andra liknande Equifax och Erfaren kommer att erbjuda en gratis provperiod på 30 dagar. Om informationen i kreditfilen är osann eller orättvis bör du bestrida den med just det företaget eftersom misstag är vanligare än du tror. '

I själva verket kan det bara räcka med att vänta så länge du fortsätter med dina betalningar.

'De flesta sena eller missade betalningarna försvinner från filen efter ett tag, men det kommer att ta längre tid på säkerställda skulder, t.ex. en inteckning. Länsrättsdomar (CCJs) och individuella frivilliga arrangemang (IVA) samt avskrivna konkurser är allvarligare, men även dessa i tid kommer inte att hindra dig från att få en inteckning, säger Lipnicki.

Läs mer

Hemligheterna för att komma upp på bostadsstegen
Är du redo att bli en förstagångsköpare? Hur man jämför inteckning mäklare 3 system för att köpa ditt första hem Hur jag köpte mitt första hus vid 25

Spara vidare

En annan punkt att komma ihåg är att ju större din insättning är, desto fler alternativ har du - vilket innebär en bättre chans att hitta en villig att låna ut till dig.

'Ju större insättning, desto fler val kommer du att ha som långivare kommer att uppfatta dig som lägre risk. Om du kan spara en insättning på 20%expanderar marknaden verkligen och du får fler valmöjligheter och billigare priser, säger Lipnicki.

'Tänk dock på att andra kostnader måste beaktas, till exempel transportkostnader, värderingsavgifter och stämpelskatt.'

5 scheman som hjälper dig att köpa snabbare

(Bild: Getty)

Förutom att spara mer finns det hjälp att öka dina chanser att komma upp på fastighetsstegen som det är värt att kolla in.

Här är 5 av de största för tillfället.

1. Hjälp att köpa

Du kanske har sett skyltar och affischer som marknadsför & apos; Hjälp att köpa & apos; - men vad är det egentligen?

Det finns två sidor av detta system - Hjälp att köpa: Delat ägande och Hjälp att köpa: Aktielån.

Aktiedelen lanserades 2013 och är tillgänglig fram till 2020.

Det är öppet för både första timers köpare och husvakter-men är begränsat till nybyggda hem. Enligt denna del av systemet är köparen endast skyldig att höja 5% av fastighetsvärdet som en deposition.

Regeringen kommer då att låna dig upp till 20% av värdet på en fastighet i form av ett & apos; lånelån & apos ;. Återstående saldo kan sedan fyllas på genom en inteckning.

Vad du borde veta:

  • Help to Buy täcker nybyggda fastigheter värda under 600 000 pund

  • Det kommer att pågå fram till 2020

  • Det finns ingen ränta att betala de första 5 åren

  • Under år 6 går räntan (känd som en & apos; låneavgift & apos;) in på 1,75%

  • När du kommer att sälja ditt hem kommer regeringen att ta tillbaka sin andel på 20%.

Tanken med hjälp att köpa aktielån är att eftersom du bara lånar 75% av bolånegivaren blir räntorna billigare än för en 95% inteckning.

Men anta inte att det alltid är så. Se vår guide om första gången köpare inteckningar förklaras.

Läs mer

ISAs förklaras
Livstid ISA Kontanta ISA Aktier och aktier ISA Junior ISA

2. Hjälp att köpa ISA

Förvirrande nog har dessa ingenting att göra med hjälp-till-köp-systemen. Istället är de en skattefri sparplan för dem som bygger en insättning.

Du kan starta en med £ 1000 och sedan spara £ 200 i månaden mot en insättning och så småningom tjäna en statsbonus på 25% av det belopp du sparar, upp till maximalt £ 3000.

Som Virgin Money, Buckinghamshire och Nationwide betalar cirka 2% på sina hjälp-att-köpa ISA medan Barclays erbjuder 2,53%.

En varning - du får inte regeringens pengar. Istället överlämnas det till din långivare som en del av en insättning via din advokat när du byter kontrakt.

Om du bestämmer dig för att inte gå vidare med att köpa ett hus får du inte utdelningen av regeringen.

3. Rätt att köpa

(Bild: Axiom RM)

Hyresgäster i England, Wales och Nordirland som hyr en bostad från sitt kommunalråd kan kanske köpa sitt hem till rabatterad kostnad.

Du måste ha hyrt i minst tre år och det kan finnas andra kvalificeringsvillkor som du måste kontrollera med ditt eget råd.

Systemet utökas för närvarande till att omfatta bostadsrättsföreningar hyresgäster i England.

För mer information besök righttobuy.gov.uk.

4. Delat ägande

(Bild: Getty)

Detta är när du köper bara en del av ett hem från fullmäktige eller ett bostadsrättsförening och sedan hyr den återstående andelen.

Du behöver en inteckning för din andel, som kan vara mellan en fjärdedel och tre fjärdedelar av bostadens värde.

Du betalar sedan hyran på den återstående aktien och har möjlighet att köpa en större aktie senare. Det är ett bra sätt att ta små steg på husstegen.

lisa räddad av klockan nu

Läs mer genom att besöka moneyadviceservice.org.uk.

5. Livstids ISA

(Bild: Getty)

Regeringen är ny livstid ISA har nu lanserat - ett system som är utformat för att ge ett lyft åt både nya köpare och dem som sparar till pension. Så småningom kommer det att ersätta hjälpen för att köpa ISA.

Kontot erbjuder en skattefri bonus på upp till 1000 £ per år (25% av ditt sparande) för att antingen köpa ditt första hem eller spara till din pension - men du måste vara 40 år eller yngre för att kvalificera dig.

Du kan lägga upp upp till £ 4000 varje år. Regeringen kommer sedan att öka avkastningen med 25 p för varje £ 1 som sparas upp till det beloppet i slutet av varje skatteår.

Om du är en förstagångsköpare kan du välja att använda dina besparingar som en insättning på en fastighet värd upp till 450 000 pund.

Men det finns ett problem, bara en bank erbjuder för närvarande en som ett traditionellt sparkonto, även om många erbjuder det som ett aktie- och aktiekonto.

Även om chocker och aktier ofta ger en bättre avkastning över några år än traditionella besparingar, lämnar det dig i riskzonen för en marknadskrasch precis när du behöver ta in dina pengar för att köpa ett hem.

Hålla ett öga på vår sida här för alla uppdateringar.

Se Även: