Burger King axlar plastleksaker från barnens måltider och erbjuder gratis mat för att returnera gamla

Burger King Inc.

Ditt Horoskop För Imorgon

Burger King uppmanar allmänheten att hjälpa till att minska plastavfallet - genom att ge bort gratis barn & apos; måltider till människor som återlämnar plastleksaker till den.



I 'Meltdown' -kampanjen kommer amnestifack för plastleksaker att placeras i varje restaurang i Storbritannien.



Och personer som deltar mellan den 19 och 30 september får en gratis King Junior -måltid vid köp av en vuxenmåltid.



Leksakerna får nytt liv - förvandlas till interaktiva lekmöjligheter för familjer på Burger King -restauranger i hela Storbritannien.

Burger King UK marknadsdirektör Katie Evans sa: Det är omöjligt att ignorera det växande problemet som alltför stort plastavfall orsakar och vi är glada över att vidta åtgärder. På Burger King vet vi att vi kan bidra positivt till att hitta nya, mer hållbara lösningar på lång sikt.

Vi bjuder in kunderna att skänka sina oönskade plastleksaker och arbetar med Pentatonic. Vi är glada att kunna ge dem en ny start. Vi insåg att genom att ersätta dem med en mer hållbar lösning fanns det en möjlighet för oss att göra en radikal förändring med Meltdown - en av de första av många.



Den nya kampanjen startar den 19 september (Bild: PA)

Burger King Storbritanniens verkställande direktör Alasdair Murdoch sa: 'Vi gör en start. Detta är ett steg i rätt riktning.



'Om det får andra konkurrenter att flytta sina metoder framåt, kan det bara vara bra.'

Snabbmatskedjan sa att den också skulle ta bort alla plastleksaker från framtida barnmat som en del av ett bredare åtagande att minska användningen av plast, och erkände att den 'ansporades' av Southamptons systrar Ella och Caitlin McEwans begäran mot användningen plastleksaker i barnens måltider.

Petitionen Change.org, som uppmanar Burger King och McDonalds att 'tänka på miljön och sluta ge plastleksaker med sina barnmat', har dragit till sig en halv miljon underskrifter.

Plasten kommer att omvandlas till nya lekplatser och restaurangartiklar inklusive interaktiva brickor.

Fernando Machado, global marknadschef på Burger King, sa: ”Vi är ett globalt varumärke och den brittiska marknaden kommer att leda vägen för att ta detta första steg mot förändring, som är en del av vårt bredare engagemang för att minska plast.

'Arbete pågår för närvarande på alla våra marknader för att titta på hur vi helt kan gå bort från icke-biologiskt nedbrytbara plastleksaker till 2025.'

omröstning

Stödjer du Burger Kings planer på att axla leksaker för barnmat?

0+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JaLåt bli

Se Även: