Budget 2021: Tröskel för inkomstskatt ska frysas fram till 2026 i 'smygande uppgång'

Budgeten

Ditt Horoskop För Imorgon

Kanslern har meddelat en frysning av inkomstskatt, arvsskatt, pensionsersättning och kapitalvinstskatt fram till 2026.



Rishi Sunak berättade idag för allmänheten att trösklar för inkomstskatt kommer att frysas fram till april 2026, efter en planerad höjning nästa år.



Flytta kommer att ta hem lön under de kommande fem åren, även om Sunak var angelägen om att betona att ingen kommer att gå ner.



grand nationella pinstickers guide

Sunak talade under budgeten 2021 och sa att statskassan kommer att frysa den summa som människor kan tjäna skattefritt fram till 2026.

Detta kommer att stiga nästa år till £ 12 570, men kommer sedan att frysas i fem år.

Detta inkluderar också tröskeln för den högre inkomstskatten - arbetarna kommer att dra mest nytta av flytten.



”Denna regering kommer inte att höja inkomstskatt, folkförsäkring eller moms. Istället är vårt första steg att frysa personliga skattetrösklar, säger Sunak till parlamentet.

maya jama och stormzy

Gränsvärdet på 40% kommer att öka till £ 50,270 och sedan frysas i fem år (Bild: PRU/AFP via Getty Images)



'Vi kommer naturligtvis att hålla vårt löfte om att höja personbidraget igen nästa år till 12 570 pund, men vi kommer att hålla det på denna mer generösa nivå fram till april 2026.'

Han tillade att tröskelvärdet för högre räntor också skulle öka nästa år till £ 50,270, som tidigare utlovats, men då också frysas under lika lång tid.

Sunak sa: 'Ingen kommer att ha hemlön kommer att bli lägre än den är nu, till följd av denna policy.

'Men jag vill vara tydlig med alla ledamöter att denna politik tar bort de ökade fördelarna som skapats om trösklarna fortsatte att öka med inflationen.'

Sunak frös också trösklarna för realisationsskatt och arvsskatt och höjde bolagsskatten från 19% till 25%, från och med 2023. Mindre företag med vinster under 50 000 pund kommer att undantas från höjningen.

Nigel Hatt, pensionsspecialist på Tilney, sa: 'Kanslern har bekräftat att tröskelvärdet för individuell ersättning för inkomstskatt kommer att frysas.

Stealth -skattehöjningarna kommer att drabba de flesta arbetande britter (Bild: Getty Images/iStockphoto)

'Det kommer att höjas i linje med KPI som utlovat nästa år till £ 12,570 och £ 50,270 innan du stannar i den kursen fram till 2026.

'Denna åtgärd var inte oväntad eftersom den gör det möjligt för kanslern att höja sig till omkring 6 miljarder pund samtidigt som hans parti lovar att inte höja skatten. Sammantaget är detta förmodligen det bästa resultatet

christopher hall storebror

'Att hålla dessa två trösklar kvar i stället för att höja dem skulle innebära att fler betalar skatt när lönerna stiger.

'Det beräknas att cirka 800 000 personer som annars inte skulle betala inkomstskatt kommer att bli skattebetalare innan nästa allmänna val sker - med samma antal som blir högre skattesättare på en bit av sin inkomst som för stealthskatten skulle ha förblev grundläggande skattskyldiga. '

ryan ur eastenders

Bolagsskatten kommer att öka från 19% till 25% år 2023.

Men en ny 'liten vinstnivå' kommer att bibehålla 19% -satsen för företag med vinster på 50 000 pund eller mindre - vilket innebär att cirka 70% av företagen - 1,4 miljoner företag - kommer att vara 'helt opåverkade' av skattehöjningen.

Och det blir en avsmalnande över 50 000 pund, så att endast företag med vinster på 250 000 pund eller mer kommer att beskattas med hela 25% - cirka 10% av företagen.

Sunak sa: ”Så ja, det är en skattehöjning på företagets vinst. Men bara på de större, mest lönsamma företagen. Och bara om två år & apos; tid.'

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

På andra håll levererade kanslern idag ett lyft till bostadsmarknaden med 95% bolån från april och ytterligare tre månaders stämpelskattesemester.

Det betyder att köpare som inte är belagda med pengar behöver bara 5% insättningar på bostäder upp till 600 000 pund med statskassan som garanterar resten.

Endast åtta lån med låg insättning erbjuds nu rikstäckande på grund av Covid. Flytten markerar en återlämning av Help to Buy -systemet som slopades 2017.

Se Även: