Budget 2020: Nya riksförsäkringspriser för att spara arbetande britter £ 104 per år

Budgeten

Ditt Horoskop För Imorgon

Miljoner arbetande britter kommer att spara mer än £ 100 i skatt(Bild: Getty)



Omkring 31 miljoner arbetande britter kommer att få en skattesänkning värd £ 104 tack vare åtgärder som ska bekräftas i budgeten.



Medarbetarna kommer att se sin lönestigning hemma tack vare att en ny folkförsäkring tröskel träder i kraft i april, förbundskansler Rishi Sunak kommer att bekräfta.



Det betyder att avdraget på 12% från nationella försäkringar från löner inte kommer att gälla för de första 9 500 pund du tjänar varje år - upp från 8 632 pund för tillfället.

fredag ​​kväll middag pappa

Personer som betalar den lägre skattesatsen för egenföretagare kommer inte att spara lika mycket som en följd av förändringarna, men betalar fortfarande £ 78 mindre skatt.

(Bild: Simon Walker HM Treasury)



fearne bomull ian watkins

Steven Cameron, Aegons pensionsdirektör, sa: Bekräftelse på att regeringen höjer tröskeln för när folkförsäkringen betalas till 9 500 pund är goda nyheter, vilket sparar 31 miljoner människor i Storbritannien upp till 104 pund per år. Det betyder att de som tjänar under £ 9 500 inte kommer att betala någon som helst folkförsäkring. '

För människor som var oroliga för att detta skulle kunna påverka deras pension, fanns det ännu fler goda nyheter - med det belopp du behöver tjäna för att kvalificera dig för en nationell försäkringskredit bara stiger av inflationen.



Alla andra trösklar för 2020-21 kommer också att stiga med inflationen, förutom de övre tröskelvärdena för nationella försäkringar som kommer att förbli fryst till 50 000 pund, vilket meddelades i 2018 års budget.

amanda todd flash bild

Läs mer

Budget 2020 och dina pengar
Allt du behöver veta om budgeten Budgetskattkalkylator Stamp Duty skaka upp Skatt på böcker skrotas

'Det som är dubbelt välkommet är bekräftelsen på att de som tagits ut från att betala folkförsäkringen inte kommer att förlora krediter till sin statliga pension', säger Cameron.

”Detta är viktigt eftersom människor behöver minst 10 års krediter för att få statlig pension och 35 år för att få hela statspensionen som förväntas stiga till 175,20 pund per vecka från april.

'Utan denna bestämmelse hade människor kanske tjänat på att betala mindre NI idag för att bara drabbas av sänkt statspension i framtiden.

Se Även: