Budget 2020: Cigarettprishöjningen börjar klockan 18 idag, bekräftar kanslern

Budgeten

Ditt Horoskop För Imorgon

Öl-, vin- och ciderpriser har begränsats enligt kanslerns nya regler - men cigarettpriserna kommer att stiga nästan omedelbart.



Tobaksavgifterna kommer att öka vid 18 -tiden på onsdagen, har regeringen bekräftat.



Dold i det finstilta i Rishi Sunaks tal för Budget 2020 avslöjade han att priserna kommer att stiga med upp till 6% över hela linjen.



Tullsatserna för alla tobaksvaror kommer att öka med 2% från onsdagen - medan handrullningstobak kommer att öka med 6% i år.

kim kardashian nya sexband

Dessa ändringar träder i kraft från kl. 18.00 den 11 mars 2020.

(Bild: Getty Images/EyeEm)



Det kommer att följa ett förbud mot mentol och smaksatta cigaretter från maj i år som en del av planerna för att stävja social rökning.

Mentholcigaretter kommer att göras olagliga från brittiska butiker, tillsammans med magra cigaretter och smaksatt rullande tobak, från och med den 20 maj, när lagarna träder i kraft.



Förbudet, som härrör från nya EU -lagar om tobaksprodukter, är en del av ett försök att avskräcka unga från att sluta röka genom att förbjuda cigaretter med en & apos; karaktäristisk smak & apos; annat än tobak.

Man har förstått att dessa cigaretter uppmuntrar social rökning bland unga - vilket regeringen vill stoppa.

Planen att fasa ut smaksatta cigaretter följer helt och hållet ett förbud mot förpackningar om 10 i maj 2017.

(Bild: Getty)

Välgörenhetsorganisationen ASH (Action on Smoking and Health) sa att de senaste ändringarna kommer att stoppa produktion och försäljning av filter, papper, förpackningar, kapslar eller andra komponenter som innehåller smakämnen i cigaretter och handrullning.

Det sträcker sig också till & apos; tekniska funktioner & apos; vilket skulle göra det möjligt för konsumenterna att ändra & apos; lukt, smak eller rökintensitet & apos; av produkten.

Amanda Sandford, från ASH, sa att höja priset på cigaretter och stoppa försäljningen av mindre paket har gjort rökning mindre tilltalande.

Läs mer

Budget 2020 och dina pengar
Allt du behöver veta om budgeten Budgetskattkalkylator Stamp Duty skaka upp Skatt på böcker skrotas

Hon tillade att förbud mot mentolcigaretter kan avskräcka fler yngre från att röka och säger: 'Det är naturligtvis svårt att andas in rök och för många första gången de röker är det motbjudande, men folk fortsätter med det och det är när de blir beroende.

'Det finns bevis för att mentholcigaretter slappnar av i luftvägarna och smaken döljer rökens hårdhet, därför har yngre människor lättare att röka.

Men det är en absolut myt att mentolcigaretter är bättre för dig.

'Alla cigaretter är skadliga och mentolcigaretter är lika farliga som vanliga cigaretter.'

Vi har en fullständig guide till hur budgeten kommer att påverka dina pengar här.

Se Även: