Brutala bilder visar mexikaner som kämpar mot varandra i en chockerande festivaltradition som markerar århundraden av strid

Världs Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Strid: Invånarna går till kamp om karnevalen



Män, kvinnor och barn kom till slag på en festival där knytnäve är en del av normen.



Striderna, som ägde rum i går i Mexiko, är en del av firandet som markerar antika skärmar mellan två samhällen.



I den inhemska mexikanska byn Zitlala i södra delstaten Guerrero såg striderna människor i alla åldrar och kön slå ut klumpar från varandra.

Unga män slog varandra i en kamp som representerade Xochimilcas

Slag: Även ungdomar deltog i slagsmålen (Bild: Getty)

De närvarande bar masker på en provisorisk arena på torget i byn med 20 000 människor cirka 200 kilometer söder om Mexico City.



Ett eller flera par kombattanter, klädda i kjolar, kämpade i cirka fyra timmar i hårda sammandrabbningar som slutade först när en av kämparna gav upp eller helt enkelt slogs ut.

Festivalen uppstod för mer än 500 år sedan för att fira ofta strider med azteker, som skulle komma till Nahua -samhällen för att betala hyllningar och stjäla kvinnor.



Två kvinnor slog varandra i en kamp som representerade Xochimilcas -kampen för att försvara sina kvinnor mot aztekerna i Zitlala kommun i Guerrero

Tradition: Striderna har varit en del av festivalen i många år (Bild: Getty)

Då, för att skydda sina döttrar, systrar och flickvänner, skulle män bära kjolar för att försöka lura inkräktarna, sedan engagera dem i hand till hand-kamp, ​​sa Jose, en 60-årig indian som har deltagit i dessa slagsmål sedan han var 17.

Kämparna, som kommer från flera samhällen i Guerreros berg, söker en rival, ser dem rätt i ögonen och utmanar dem till ett slagsmål, som ofta blir blodigt.

En ung man blöder från ansiktet efter att ha deltagit i ett slagsmål

Blodig: Vissa människor kom mycket värre än sin motståndare (Bild: Getty)

Blodutgjutning var en nödvändig del av ceremonin. Det var en del av en sammanslagning av inhemska och katolska övertygelser och fungerade som ett erbjudande till gudarna att be för regn för att vårda skörd av majs, bönor och pumpor.

Striderna åtföljs av band som spelar blåsinstrument som tillför festen ett glatt inslag, som också innehåller riklig mat, blommor och ljus.

Aztec Brawl Två män slog varandra i en kamp som representerade Xochimilcas -kampen för att försvara sina kvinnor mot aztekerna Visa galleri

Se Även: