Big Brother -stjärnan Charlie Drummond bakom galler efter våldsam attack mot oskyldig man

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Ben Burrows

Oprovocerad attack: Drummond lämnade Jamie Ritchie med ett brutet ben och förskjuten fotled(Bild: Rex)



stövlar öppettider annandag jul

Big Brother -finalisten Charlie Drummond har fängslats efter en våldsam attack som lämnade en oskyldig man med ett brott i benet och förskjuten fotled.



Drummond dömdes för att ha vållat grov kroppsskada efter att en jury hörde att han inledde en oprovocerad attack mot Jamie Ritchie i Newcastle centrum i april.



Den tidigare Job Center -rådgivaren kom fjärde i serien 2009 av reality -tv -programmet.

Han fick namnet Mr Gay Newcastle 2007 och blev en andraplats i Mr Gay UK. Han skickades i fängelse i 21 månader igår, hans 27 -årsdag.

Även efter att offret fått det brutna benet och förskjuten fotled sa vittnen att Drummond fortsatte att regna slag och sparkar på honom på marken och drog honom sedan från vägen till trottoaren.



Drummond hade nekat till att ha utfört överfallet, men en jury vid Newcastle Crown Court tog bara två timmar att döma honom.

Den före detta TV -stjärnan skadades själv svårt i en attack 2007, då ett oprovocerat övergrepp lämnade honom med en skalbrott och en blodpropp i hjärnan.



Domare James Goss QC dömde honom: Detta var ett bestående överfall mot en man som inte hade gjort något för att förtjäna det.

Som ett resultat led han av allvarlig skada och betydande smärta och krävde tre operationer under narkos för att reparera skadan och hade benet i gips i 16 veckor.

Du har inte visat någon som helst ånger och du har försökt skylla alla utom dig själv på det som hände.

amelia tillverkad i chelsea

Drummond hade varit ute i Newcastle i april förra året med sin syster, Sara, och andra för att fira hennes födelsedag.

De fick en taxi från kajen och stannade utanför Sleeperz Hotel längst ner på Westgate Road under de tidiga timmarna.

Cabbien sa att Drummond och en ungdom bråkade i taxin, öppnade fönster och skrek åt förbipasserande.

I närheten av hotellet promenerade Mr Ritchie, 32, och två vänner. Mr Ritchie gick berusat in i en lyktstolpe och väckte nöjen bland honom och hans vänner.

liverpool vs crystal palace tv

Då trodde Drummond och en ungdom av misstag att de skrattade åt dem och utmanade dem och sa Vad du säger? och vad tittar du på ?.

Herr Ritchie berättade för domstolen: När vi gick förbi Sleeperz gick jag in i en lyktstolpe. Vi skrattade alla och sedan stötte vi på en grupp som trodde att vi skrattade åt dem.

Det var en tjej och två pojkar och helt plötsligt gick en av dem över toppen och skrek. Vi försökte lugna ner dem och sa att vi inte var där för ett slagsmål.

Mr Ritchie sa att en av hans kompisar var med huvudet av ungdomen som sprang iväg.

Och han berättade hur Drummond sedan attackerade honom, slog honom och drog honom till marken. Han sa: Han gav verbal och slog mig med vänster näven i ansiktet.

Jag visste inte vad som hände, jag försökte stoppa honom. Sedan gick vi till marken och det var det. Jag låg på golvet och kunde inte resa mig och jag hade otroligt ont i fotleden.

vad betyder 443

Jag fick sedan stans fler gånger, jag försökte hindra honom från att slå mig.

Mr Ritchies fotled var så illa förskjuten att hans fot stod åt fel håll och Drummond såg chockad ut när han såg vad han hade gjort.

Vittnen sa att Drummond hade foten ovanpå Mr Ritchies när han tog honom till marken och knäppte hans fotled.

Drummond, tidigare från Heaton men nu på Howden Road, London, som tidigare har dömts för icke-våldsbrott, inklusive oärlighet som 17-åring, hävdade att han försökt skydda ungdomen.

Shaun Routledge, försvarande, sa: Han har varit offer för två mycket allvarliga övergrepp själv tidigare.

Han har arbetat i många år och arbetat för Barclays Bank med att sälja försäkringar och bolån, men när han berättade om detta tyckte de att det var bäst att han lämnade.

sista dagen att lägga upp julkort 2017

Han är 27 idag och har en stor skuld.

Vi rapporterade hur Drummond blev inriktad på ett oprovocerat övergrepp sent på kvällen och lämnade med en kraschbrott och en blodpropp på hjärnan. Hans skador var så allvarliga att hans familj fruktade att de skulle kunna förlora honom.

Drummond, som var regional vinnare av Mr Gay UK 2007, gick med en vän bredvid Tyne Bridge i Gateshead när de närmades av en man och han slogs mot marken och slog huvudet på trottoaren.

Trots sin prövning var han fast besluten att följa sina drömmar och fortsatte på audition för Big Brother. För tredje gången tur vann han en plats i den tionde serien.

Läs hur Newcastle Chronicle rapporterade historien.

Se Även: