Bästa platsen att köpa en begagnad bil i Storbritannien avslöjade

Bilar

Ditt Horoskop För Imorgon

Detta är det bästa stället att köpa en begagnad bil i Storbritannien(Bild: Stirling Observer)



Det bästa stället att gå för att köpa en begagnad bil är Stirling, Skottland, enligt en ny studie.



Experter på AA -bilar tittade på vad som erbjuds på marknaden för begagnade bilar i hela Storbritannien, och valde sedan ut det bästa stället att köpa när du kombinerar pris, ålder och körsträcka.



I Stirling säljer den genomsnittliga begagnade bilen för £ 11 320, har en genomsnittlig körsträcka på 25 750 och är cirka fyra år gammal - vilket betyder att bilarna är yngre, körde mindre och är billigare än genomsnittet. Och kombinationen är oslagbar.

iphone x releasedatum i Storbritannien

Om priset är ditt största bekymmer, har Birmingham några av de billigaste fordonen i en skugga över £ 8000 i genomsnitt - men de tenderar att ha körts runt 55.000 miles vardera också.

James Fairclough, AA -bilar chef, kommentarer: Även om kostnaden för begagnade bilar tenderar att i stort sett stämma överens med körsträckan och fordonets ålder, finns det helt klart ett antal platser i Storbritannien där kräsna köpare kan pressa ut så mycket värde från sitt nästa köp .

I själva verket är bilmarknaden alltmer öppen för köpare som är villiga att resa - det är inte längre bara en fråga om att gå ner till din lokala återförsäljare för att se vad som erbjuds.



Det som säljs förändras över hela landet (Bild: iStock Unreleased)



Vad säljs där förändringar också sker över hela landet.



AA Cars fann att London hade det högsta antalet begagnade bilar med automatväxlar, med 48,7% av de begagnade bilarna i huvudstadsautomaten. London hade också den minsta försäljningen av begagnade dieslar från någonstans som studerats.

vad betyder 153

Sheffield befanns ha flest SUV medan Bury hade den mest använda lyxbilsförsäljningen. Nottingham hade däremot minst försäljning av lyxbilar.

Knappt en femtedel av begagnade bilförsäljningar är nu för lyx, exekutiv, sport och superbilar, vilket utan tvekan är ett resultat av att köpare har en fågelperspektiv av vad de kan hämta på återförsäljare i hela Storbritannien, samt glans av nästan -nytt premiumlager som erbjuds på förgårdar över hela landet, säger Fairclough.

Begagnad bilförsäljning

Vart ska man gå för att få en affär (Bild: Thinkstock / Getty)



AA hade dock en varning för människor som bestämde sig för att hämta bilar längre bort.

Att resa längre bort för din nästa bil har potentiella nackdelar - alla kostnadsbesparingar du kan göra vid köpet måste vägas mot det faktum att om bilen utvecklar ett fel strax efter att du har köpt den, Jag måste förmodligen ta tillbaka den till den säljande återförsäljaren för kontroller eller reparationer, säger Fairclough.

Om du vill spendera en rimlig summa på din nästa bil kan det vara värt att tänka på att få en fordonsinspektion före försäljning för att ge dig extra sinnesro när du går ner till förplatsen.

De mest rankade platserna att köpa en begagnad bil

  1. Stirling
  2. Newcastle-upon-Tyne
  3. Edinburgh
  4. Aberdeen
  5. Nottingham
  6. Glasgow
  7. Warrington
  8. Rotherham
  9. Stoke-On-Trent
  10. Milton Keynes
  11. Oldham
  12. Sheffield
  13. Leicester
  14. Manchester
  15. Derby
  16. Stockport
  17. Lincoln
  18. Bristol
  19. birmingham
  20. London
  21. Coventry
  22. Begrava

Läs mer

Hur man sänker kostnaden för körning
Hypermiling - Hur man använder 40% mindre bränsle Telematik - vad det är och hur det fungerar De billigaste bilarna du kan köpa 6 saker att kontrollera INNAN du får en MoT

Se Även: