Det bästa lilla fängelset i Storbritannien är en roligt titt på livet bakom galler

Tv -Recensioner

Ditt Horoskop För Imorgon

Av alla de konstiga brott jag har hört talas om, knackade din äldre mamma över huvudet med ett hoprullat Hej! tidningen finns där uppe. Du kunde verkligen inte klara det.



Jag undrar vad mor och son hade argumenterat om för att hon skulle förtjäna ett sådant straff? Läser du för många Meghan Markles modeartiklar?



Ändå befann sig Andrew Fielding på sitt fjärde besök i Isle Of Man's fängelse i Jurby.



Hokey cokey, du har väl varit hos oss tidigare? trollade fängelseofficeraren. Du skulle tro att Andrew checkade in på ett hotell. Därefter sprang han till induktionsvingen för att acklimatisera sig.

Detta var ITV: s bästa lilla fängelse i Storbritannien? på onsdagen, som besökte Isle of Man's lock-up. Det har några av de hårdaste domen i Storbritannien.

Andra triviala förseelser som satte människor bakom galler var där, enligt intagna, attackera en mås, ropa på gatan och stjäla en barnvagn. Förmodligen en tom.



Lorraine är en av de intagna som spelar i ITV -serien, tillsammans med sin bror Jonno och pojkvännen Goldie (Bild: ITV)

Det är generellt svårare för all brottslighet, sa fängelseofficer Maggie.



Det kan finnas hårda meningar men det såg mycket roligare ut än det borde.

En av de 150 fångarna beskrev det som en ungdomsförening för mentala institutioner.

Fängelset i Jurby på Isle of Man skryter med några av de hårdaste domen i Storbritannien (bilden: George 'Stores' The Stores Officer) (Bild: ITV)

Det finns en elegant idrottshall, vackra trädgårdar, utbildningscenter, fullt utrustat butik och gym och varje intagen hade sin egen cell.

Världen har blivit mjuk, det är allt trevligt, sa fängelsets briljant vederbörande säkerhetschef Margo Cain. De har inga bekymmer om räkningar, barnen eller hustrun. De spelar biljard och dart, de röker. De köper massor av godis. Det är för lätt.

Många av de intagna är familj och vänner eftersom ön har en befolkning på bara 85 000 (Bild: ITV)

Med bara 85 000 människor på ön var många fångar kompisar eller släktingar. Vi träffade Lorraine, för knivbrott, vars bror Jonno också blev knäckt, liksom hennes pojkvän Goldie, för ABH. Lorraine och Goldie räknade med att de var Bonnie och Clyde. Margo ögonrullad.

Den här roliga fly-on-the-wall-serien började känna sig mer som en sitcom än en dokumentär med sin roade röst.

(Från vänster till höger) Ross McWhinnie Snr - intagen, Leroy Bonnick biträdande - guvernör, Bob Malcolm - guvernör, Jamie Hall - intagen, Natalie Bayle - intern, Margo - Cain säkerhetschef, Armando Armelii - Wing Officer (Bild: ITV)

Goldie, som har tatuerat Thug Life över magen, hade bestämt sig för att företräda sig själv i rätten och höll på med Forensics for Dummies.

En hårdman, när han gjorde sin fängelsebutik, nämnde: Jag gillar min Special K med tranbär i.

Fången Ben fick besök av sin nans aska och knackade näven på pastorn. Och Lorraine och Goldie hade en älskares tiff.

Men trots de hårda domarna har fängelset en elegant idrottshall, en välfylld one-stop-shop och individuella celler för varje fånge (Bild: ITV)

Läs mer

Showbiz -redaktörens val
Tårfyllda Kate säger att barn har & apos; förlorat pappa & apos; Jeff delar snap av lookalike Freddie Depp avslutade Amber -äktenskapet över en bajs Kate Garraway bekräftar GMB -återkomsten

Nästa gång träffar vi en fängelseofficer som är ökänd för att ha grumlat med sin gitarr. Knappast malurtskrubb, eller hur?

619 ängelnummer betydelse

Vingofficeren Armando sa att han kände att han bodde i en tvål. Jag skulle kalla det mer ett verklighets-fängelse-komedidrama. Ändå är jag inne på den långa sträckan.

Se Även: