Ben Miller: 'När folk misstänker mig för Rob Brydon sjunker mitt hjärta'

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Så den nya serien Primeval är tillbaka ...
Ben Miller: Ja, och det är snabbare, roligare, större, bättre ... Och det finns vassare tänder och kraftfullare utvecklade bakben. Den sista serien riskerade att bli olycka med dinosaurier, men den här gången finns det mycket mer intriger. Skådespelet har dock inte förbättrats ...



Är det nedslående att du måste sitta och ge order i kostym, snarare än att vara ute och slåss mot dinosaurier?
BM: Tja, låt oss vara ärliga, det kämpar mot CGI. Jag är glad över att bara ge alla andra bockockar.



Kan vi förvänta oss en ny serie av Armstrong & Miller snart?
BM: Ja, men det är så bra att de har bestämt sig för att försena det, så det kommer inte att vara på förrän till hösten. Vilket är bra, för det är telefontid när alla tittar.



Har du och Alexander Armstrong någonsin argumenterat och arbetar så nära varandra?
BM: Vi har meningsskiljaktigheter, men inte så många som vi brukade ha. Vi är inte rädda för att skrika på varandra. Det har bara varit ett tillfälle då vi har haft en ordentlig uppbrottning. En av oss flunkade ut ur rummet - jag tror att det var Alex faktiskt - men det var ungefär 10 år sedan, så en flounce om 10 år är inte så illa.

man med 10 sten testiklar kanal 4

När du gjorde din doktorsexamen i fysik vid Oxford, hade du någonsin föreställt dig att du en dag skulle bli en topp -tv -stjärna?
BM: Jag hade aldrig minsta aning. Om jag kunde gå tillbaka och säga till mig själv, 'Förresten, du kommer att få en skissvisning på BBC1', det skulle helt förvirra mig. Det var först under andra året av min doktorsexamen som jag började agera. Jag var inte i skolpjäser eller något, jag var i band, men jag var inte cool. Det finns väl ingen cool fysikperson?

Så är du en frustrerad rockstjärna?
BM: Alla män i 40 -årsåldern vill vara med i rockband, och jag förbehåller mig rätten att vara i ett pubband någon gång. Det är patetiskt, eller hur? En av de sorgligaste sakerna jag någonsin har gjort är att ladda ner I'm A Teenage Dirtbag av Wheatus och spela med den med mina hörlurar på. Herregud. Om du skulle gå in och se mig göra det, skulle du verkligen oroa dig för mig.



Tror du att du någonsin kommer att gå tillbaka och avsluta din doktorsavhandling i nya kvanteffekter i kvasi-noll dimensionella mesoskopiska elektronsystem?
BM: Jag skulle vilja säga ja, bara för att släcka skulden. Men jag tror inte att de skulle vilja ha mig tillbaka, för jag skulle inte förstå någonting.

Du misstas alltid som Rob Brydon, eller hur?
BM: Det händer två eller tre gånger om dagen. Vissa människor kan bokstavligen inte skilja oss åt. De blir väldigt förvirrade när jag säger till dem att jag inte är Rob. Jag träffade en gång Richard Hammond från Top Gear och jag sa: ”Jag älskar din show, jag är inte intresserad av bilar, men jag tycker om den.” Han såg ut som att han ville döda mig. Han vände sig bort och hans ansikte blev grått - så reagerar jag nu när folk tror att jag är Rob Brydon. Mitt hjärta sjunker, det gör det verkligen. Du vill att folk ska gå, 'Åh titta, wow, det är Ben Miller.' Du vill inte att de ska gå, 'Är du Rob Brydon?' Det är barnsligt av mig att reagera på det sättet, men jag måste vara det ärligt, det gör jag. Han är vänlig nog att säga att han också misstas för mig. Men jag tvivlar på att han någonsin är det, verkligen.



Vad har varit din konstigaste fan -mail?
BM: Jag fick ett fanbrev för min radioserie, som fick den lägsta uppskattningen av publiken någonsin av någon show på Radio Four - vilket betyder att knappt någon lyssnade på den, och de som gjorde alla hatade den. Men en dag kom ett enda ensamt fläktbrev där det stod: ”Tack så mycket för The Young Postman. Det var mycket bra skrivet och agerat och jag trivdes väldigt bra. Dina, Andrew Rottersley, 37 år och ¼. ’Det fick mig att hoppas hela vägen till slutet. Och sedan satte han sin ålder till närmaste kvart år.

Vad ogillar du mest med ditt fysiska utseende?
BM: Jag skulle vilja ha en hals. Alla andra har nacke, men jag fick aldrig en, jag vet inte vad som hände. Jag ber inte om mycket, bara en slags separation mellan mitt huvud och min kropp skulle vara bra. På det sättet kan jag se när jag hör människor komma upp bakom mig utan att behöva vända helt. Kanske kan jag få en robothals och göra en hel svängning bara för att visa upp mig.

Vad är ditt värsta personlighetsdrag?
BM: Jag går ganska ofta in i en dagdröm. Jag är iväg med älvorna ibland. Folk börjar prata, och jag hör fåglar twittra och rävar hoppar över svängar ... Mitt huvud går bara, ”tweet, tweet, tweet”. Min son Sonny, tre, gör det också. Du klickar med fingrarna framför honom så märker han inte ens, och då kommer han plötsligt ur det.

Vad är det värsta jobbet du någonsin gjort?
BM: Jag växte upp i Cheshire och det enda tillfälliga arbetet var på gårdar. Jag kom för potatisplockning en dag, och normalt gör en maskin mer av arbetet, men det här var som något från medeltida England. Jag hade en spade och jag var tvungen att plocka upp varje potatis ur marken och lägga dem i en massiv säck och dra den runt åkern i timmar och timmar.

Vem var din första förälskelse någonsin?
BM: Lesley Judd från Blue Peter. Åh, bara någonsin Lesley. Jag har fortfarande en sak om henne nu. Om jag bara kunde träffa henne. Det är den enda anledningen till att jag började med showbusiness.

Blir du starstruck?
BM: Ja, när jag träffade Paul McCartney. Eller när jag inte träffade honom, för jag blev för starstörrad. Jag har haft en sådan sak om The Beatles i hela mitt liv. Jag var i VIP -rummet på Steve Coogans liveshow och han gick in. Så jag sprang in på toaletten, stängde in mig och väntade tills han hade lämnat innan jag kom ut. Jag trodde att jag skulle smutsa mig själv eller kasta upp honom eller så skulle det hända något konstigt. Jag skakade som ett löv. Det var tillräckligt nära för mig, jag tror inte att jag hade kunnat hantera något mer än så.

karta över bomber som fälldes i liverpool

Vad tycker du om glittrande baskar och röda mattan?
BM: Jag blir väldigt nervös innan, men när jag är där älskar jag det. Men du vet det uttrycket du har när du stirrar i solen och du har ett konstigt flin? Jag har svårt att göra något annat än det på röda mattan. Jag har aldrig sett ut som något annat än Gromit på baksidan av en motorcykel.

Det finns mer…
• Efter vår chatt åkte Ben till produktionsmöten för sin nya komedifilm, Huge.
Vilket är exklusivt för oss, eftersom det inte ens har meddelats ännu.
• Strax innan vi intervjuade Ben hade han provat en kycklingdräkt eftersom en av karaktärerna i filmen finns i en annons där han bär en. Han hittade kycklingdräkten på eBay, köpte den och bar den framför sin sovrumsspegel medan han tog bilder på sin iPhone.
• Det enda han inte berättade för oss var namnet på tjejen som han först var förälskad i i skolan, för ”det skulle inte vara rättvist”.

Primeval är på lördagskvällar, ITV1

Se Även: