Bargain Hunts Tim Wonnacott slutar efter 12 år bland mobbning och avstängningskrav

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Tim Wonnacott

Tim Wonnacott har avgått(Bild: BBC / PA)



familjen sheridan smith royle

Programledaren Tim Wonnacott har avgått från BBC's Bargain Hunt efter att ha stängts av från programmet på grund av mobbningskrav.



The Beeb bekräftade att Wonnacott inte hade deltagit i någon ytterligare filmning för showen, med hans sista avsnitt som sändes i början av 2016.



Den 62-åriga tv-presentatören och antikvitetsexperten hade inledningsvis en uppgörelse med BBC-chefer den 11 september.

Wonnacott, som gick med i showen 2003, sa: Jag är glad över att ha varit det
del av Bargain Hunt i så många år och har haft stort glädje av vart och ett av mina cirka 1200 program som jagar fynd med tävlande.

Fynd jakt

Tim kommer att gå av som programledare (Bild: BBC)



Förutom att fortsätta rösta Antiques Road Trip för BBC ser jag fram emot att utveckla nya programidéer.

En talesman för BBC sa: Vi vill tacka Tim Wonnacott för hans engagemang för Bargain Hunt under de senaste 12 åren och för den stora expertis som han har tagit med till serien under den tiden.



Bargain Hunt kommer att gå i en ny riktning nästa år med hjälp av ett team av experter som presenterar ett antal shower varje. Tim fortsätter att arbeta med BBC på Antiques Road Trip.

Tim Wonnacott

Tim Wonnacott har lämnat serien (Bild: PA)

Vissa medlemmar i produktionsteamet tros vara missnöjda med hans beteende medan de filmade inför hans avstängning.

En källa på BBC Bristol sa: Jag har alltid tyckt att han har det bra att jobba med. Men en del personal på Bargain Hunt har varit missnöjda och gjort ett klagomål.

Ordet mobbning har använts och BBC måste ta dessa saker på allvar och kolla upp dem.

Wonnacott, en tidigare regissör för Sotheby's, var en tävlande på förra årets Strictly Come Dancing, samarbete med Natalie Lowe, och presenterade nyligen The Great Antiques Map of Britain på BBC Two.

Tim har arbetat med serien i mer än ett decennium (Bild: BBC)

Wonnacott har tidigare tyckt håna hans situation och lagt ut en bild av det dåliga vädret på Twitter med rubriken: Det regnar aldrig men det öser! Översvämning i kväll på väg till västlandet för ett förlovning.

BBC har tidigare avböjt att kommentera mobbningsanklagelser. Ett nytt team av experter kommer att presentera BBC One -dagsshowen från och med januari.

Se Även: