Att bli vegan är 'fullständigt onödigt', varnar forskare när siffrorna skjuter i höjden

Vetenskap

Ditt Horoskop För Imorgon

Medan veganism brukade vara allmänt okänd, den växtbaserade diet har adopterats av hundratusentals britter de senaste åren.



Pro-veganska dokumentärer inklusive The Game Changers och Cowspiracy har påverkat många människors beslut att avstå från animaliska produkter, men nya expertråd tyder på att detta är 'fullständigt onödigt.'



Flera experter talade vid en panel i London i veckan och argumenterade för fördelarna med att äta kött.



Professor Mike Coffey, från Scotland's Rural College, sa: Det är helt onödigt att bli vegan.

när ska alishas bebis födas 2019

Om alla blev veganer skulle det vara förödande för miljön i Storbritannien. Djur som fötts upp för mat bidrar till att öka den biologiska mångfalden.

(Bild: Getty)



Samtidigt hävdade professor Geoff Simm, chef för Global Academy Agriculture and Food Security vid University of Edinburgh, att det är orättvist att 'demonisera' boskapsuppfödare.

vilken tid öppnar vallokalen

Han sa att jag tror (boskapsbönder) känner att de blir demoniserade. Ofta framförs argumentet att att bli vegan skulle minimera markanvändningen, och de modellstudier som har gjorts visar att så inte är fallet.



Vi anser att även om boskapsproduktion har en rad ekonomiska, sociala och miljömässiga kostnader och fördelar, har kostnaderna kanske uppmärksammats mycket mer nyligen än några av fördelarna.

Video laddasVideon är inte tillgängligKlicka för att spela Tryck för att spela Videon kommer snart att spelas upp automatiskt8AvbrytSpela nu
Matberättelser

Kött har enorma sociala fördelar. Det är en viktig källa till kostprotein, energi, mycket biotillgängliga mikronäringsämnen, även små mängder animalisk mat har en mycket viktig effekt på utvecklingen av barn, i utvecklingsvärlden på deras kognitiva och fysiska utveckling och de är verkligen viktiga.

Experternas råd kommer mitt i en uppsjö av människor som konverterar till veganism.

man city aston villa

Enligt Vegan Society , det finns för närvarande över 600 000 veganer i Storbritannien - fyrdubbla antalet som var 2014.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: