Arsenal lanserar ett nytt bortaset 2021/22 - och målvakter kommer att bära det också

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Adidas och Arsenal har lanserat ett nytt bortaset för nästa säsong inspirerat av det dubbla vinnande laget 1971 och det kommer att gynna målvakterna också.



Den nya remsan har en kanon i stället för klubbvapnet, första gången Gunners tog på sig logotypen under Premier League -eran.



Förra gången liknande kit användes var mellan 1988 - 1990. Då var det Adidas som gjorde kitet och de kommer åter att samarbeta med norra Londonborna.



Det nya borta -draget kommer att göras tillgängligt som ett alternativ för Arsenal -målvakterna att bära i matcher tillsammans med det nya hemmamålvakten.

maya sondhis plikt

Den blekgula skjortan kommer också att innehålla marinblått märke med Scarlet -accenter på ärmen.

Bernd Leno kommer att kunna bära bortalistan i mål nästa termin

Bernd Leno kommer att kunna bära bortalistan i mål nästa termin



Den återkommande kanonvapnet kommer också att visas på shortsen och strumporna, som kommer att vara marinblå respektive gula.

Bernd Leno har redan burit årets bortalista mellan pinnarna, i november mot Wolves.



nästa anthony joshua-kamp

Anledningen till det konstiga valet av skjorta var att Lenos motsatta nummer på Wolves, Rui Patricio, anlände med en identiskt färgad tröja.

Premier League -regler säger att målvakter inte kan bära samma färgade skjorta, trots att de befinner sig i motsatta ändar av planen, vilket betyder att tysken inte kunde bära sin vanliga lysande gröna tröja.

Var kan man köpa det nya Arsenal -dräkten

Det nya Arsenal -bortasatsen kan beställas nu från klubbens officiella butik. Inköp kommer att vara exklusivt för Arsenal och tillverkare av kit Adidas till 20 maj.

Tröjan är inspirerad av en gammal klassiker från klubbens förflutna, som firar 50 år sedan klubben vann ligan och FA Cup -dubbel.

Denna artikel innehåller affiliate länkar, vi kan få en provision på eventuell försäljning vi genererar från den. Läs mer

Arsenals senaste band kommer att innehålla en sällsynt logotyp och vara tillgänglig för målvakter (Bild: Josh Greet)

lady c och larry lamm

Arsenal kommer att bära den nya remsan under säsongen 2021/22 och den kommer att innehålla Arsenal for Everyone -logotypen på nacken som ett firande av mångfalden.

Arsenal for Everyone är klubbens mångfalds- och inkluderingskampanj som lanserades 2008 för att säkerställa att alla som är anslutna till klubben känner en lika känsla av samhörighet.

Adidas har också använt sin senaste teknik för att försöka hjälpa spelarna med deras heat.rdy - behåll cool teknik så att individer kan känna sig svala medan de håller sig torra under ett spel.

Replika versioner av remsan har Aeroready - feel ready -teknik.

Den nya satsen finns att köpa exklusivt på adidas.com/fotboll , adidas -butiker och officiella klubbbutiker.

Den kommer sedan att säljas hos utvalda återförsäljare från 21 maj 2021.

Se Även: