Ann Summers lanserar omstruktureringsplan för att sänka hyrorna på 25 butiker

Ann Summers

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: Getty Images)



Underkläder och sexleksakhandlare Ann Summers har lanserat en omstruktureringsplan för att sänka hyrorna i 25 av sina butiker.



High street -kedjan, som driver 91 butiker, sa att den redan har kommit överens om reviderade hyresvillkor för sina andra filialer efter diskussioner med hyresvärdar de senaste månaderna.



Men det sade att det nu kommer att söka ett Company Voluntary Arrangement (CVA) -avtal för att flytta sina återstående butiker till omsättningsbaserade hyror.

morrisons påsk öppettider 2019

Kedjan sa att den också kommer att sikta på att säkra 10 miljoner pund nya medel för att driva sin vändning, om CVA -planen godkänns av borgenärer.

Ann Summers har utarbetat experter från FRP Advisory för att övervaka processen och kommer att behöva säkra godkännande från 75% av hyresvärdar vid omröstningen senare denna månad.



Ann Summers

Ann Summers & apos; chefen insisterade på att verksamheten skulle överleva (Bild: Rex)

vargblodmåne 2019

Nyheten kommer samma vecka som Arcdia - som äger Topshop, Burton, Dorothy Perkins och Miss Selfridge - gick in i administrationen och Debenhams startade sin likvidationsprocess.



Men Ann Summers verkställande direktör Jacqueline Gold betonade att hennes verksamhet inte var hotad.

ryan mark parsons föräldrar

'Ann Summers har en ljus framtid, men om verksamheten ska uppfylla sin potential och blomstra i handelsmiljön efter Covid måste vi anpassa våra fastighetskostnader så att de speglar de utmaningar som står inför dagens high street', sa hon.

'Jag är tacksam mot majoriteten av våra hyresvärdar som har arbetat konstruktivt med oss ​​för att komma överens om vettiga villkor för de allra flesta av våra butiker, och dessa hyresvärdar påverkas inte av CVA.'

Gold var övertygad om att kedjan fortfarande kan trivas när coronaviruset har avlägsnats.

'Vi fortsätter att investera i vår marknadsföring, vår produkt och vårt varumärke och försöker skydda så många butiker och jobb vi kan genom den här processen', sa hon.

'Vi har framgångsrika och växande online- och festplaner, och när våra butikshyror är anpassade till marknadsnivåer som ett resultat av denna process kan vi närma oss framtiden med förtroende.'

Se Även: