Amerikanska diner Wendys gör comeback till Storbritannien med första restaurangen på 21 år

Wendys

Ditt Horoskop För Imorgon

Wendy's grundades i Ohio, USA 1969 och är nu världens tredje största burgerkedja efter McDonald's och Burger King(Bild: Getty Images)



Den amerikanska matkedjan Wendy & s återvänder till Storbritannien, 21 år efter att ha stängt dörrarna på high street.



Den populära kedjan, som stängde sin sista kvarvarande brittiska filial 1999, gör en comeback, med den första butiken som öppnar i Reading under de kommande månaderna.



Känd för sina fyrkantiga hamburgare sa Wendy & apos; s att två nya filialer kommer att öppnas under första halvåret i år - med fler som kommer att följa.

Den första kommer att vara i Reading, följt av Oxford, med företaget som utforskar ytterligare möjligheter i London.

Restaurangen letar aktivt efter människor att bli franchiseägare - det här är i huvudsak hyresgäster som kan driva restaurangerna på high street.



Wendy & apos; s, som är den tredje största burgerkedjan i världen efter McDonalds och Burger King, har redan 6 700 butiker i 30 länder runt om i världen.

Det första kommer att finnas i Reading, följt av Oxford, och företaget säger att det 'utforskar ytterligare möjligheter' i London (Bild: Getty Images)



Chefen avslöjade först att företaget återvände till brittiska stränder i slutet av 2019, när det berättade för investerare att det skulle öppna sina första butiker inom 12-18 månader.

Det här är inte första gången Wendy & s har försökt korsa dammen - den kom först till Storbritannien på 1980- och 1990 -talet, men bestämde sig för att stänga alla sina brittiska butiker 1999.

Det går med i ny konkurrens från amerikanska rivaler Five Guys och Shake Shack som har uppstått i Storbritannien under det senaste decenniet.

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

En talesman för Wendy sa: ”Jag kan bekräfta att Wendys öppnar i Storbritannien under första halvåret i år.

”Vår första plats kommer att vara i Reading och jag kan också bekräfta att vi kommer att öppna en restaurang i Oxford.

”Vi undersöker också ytterligare möjligheter i Londonområdet.

'Varumärket är glada över att komma in i Storbritannien med företagsägda och drivna restauranger i år, och vi letar efter franchisetagare att växa med oss ​​över hela Storbritannien.'

Är du sugen på att Wendys återvänder? Låt oss veta i kommentarfältet nedan

Se Även: