Aldi lanserar sitt eget varumärke 'Slimming World' - och det har färre kalorier än originalet

Aldi

Ditt Horoskop För Imorgon

Vem visste att en Tikka Masala från Aldi kunde vara en sådan spelväxlare?(Bild: Aldi)



Aldi är kända för sitt utbud av kopieringsprodukter som Jo Malone -ljus, men deras senaste dupe kommer att väcka kunniga Slimming Worlders över hela Storbritannien.



havsnivåhöjningskarta Storbritannien

Som Aldi just har tillkännagett ett nytt 'Slim Free' färdigmatssortiment som ser identiskt ut med Islands Slimming World -måltider. Förutom att Aldi är en tredjedel billigare och har mindre kalorier.



Medan Islands eget utbud av bantningsvärldsmat, som redan är oerhört populärt bland bantare, kommer att ge dig tillbaka £ 3 en pop, Aldi kostar bara 1,99 £ styck.

De frysta men ändå hälsosamma färdigrätterna finns redan på Aldis hyllor över hela landet, och kan precis som Islands sortiment tillagas i antingen ugnen eller mikrovågsugnen.

Det finns inget ord om de är brittiska eller inte, med Aldi som hämtar inspiration från pankontinentala smaker och packar sina måltider fyllda med magert kött, pasta, pulser eller grönsaker för att hålla kalorierna nere och näringen uppe.



De färdiga måltiderna hämtar inspiration från kända pankontinentala rätter (Bild: Aldi)

Medan Islands £ 3 Chicken Tikka Masala är 405 kalorier för 550g, är Aldis £ 1,99 Slim Free -version bara 371 för exakt samma mängd.



Aldis kyckling Saag överträffar också Island, med 322 kalorier för 1,99 pund, snarare än Islands 395.

Aldis nya färdigrätter ser misstänksamt ut som Slimming World som säljs på Island (Bild: Island)

Om italiensk mat är din grej, säljer både Island och Aldi också en färdig måltid med spagetti och köttbullar, med Aldi som toppar listorna igen med 521 kalorier för 1,99 pund, jämfört med Islands 539 för 3 pund.

robert sullivan (judoka)

Många av måltiderna har till och med mindre kalorier än Slimming Worlds (Bild: Aldi)

Hela sortimentet inkluderar Slim Free Moroccan Vegetable Stew, Slim Free Three Bean and Vegetable Chilli, Slim Free Chicken Saag, Slim Free Tikka Masala och Slim Free Köttbullar och Pasta.

De är tillgängliga året runt och kostar endast £ 1,99 jämfört med Islands £ 3 (Bild: Aldi)

Julie Ashfield, gemensam verkställande direktör för företagsköp på Aldi, sa: Vårt Slim Free -färdigmatssortiment riktar sig till kunder som tycker om hälsosam kost utan att kompromissa med smak eller kvalitet. För bara 1,99 pund vardera erbjuder de utmärkt värde.

Läs mer

Hur man sparar pengar i snabbköpet
Mataffärer med stormarknad Bästa vinaffärer i snabbköpet Bästa lojalitetssystem för stormarknader Hur man hittar en bra affär

För en gångs skull är de nya produkterna inte ett specialköp, vilket innebär att de är tillgängliga året runt.

De smala färdigrätterna kommer bara en vecka efter Aldi meddelade att det också kommer att fylla på ett lyxigt färdigmat, baserat på de populära Charlie Bigham som finns i Waitrose och Sainsbury & apos; s.

Se Även: