7 körlagar du måste följa om du åker på semester till Europa i år

Bilar

Ditt Horoskop För Imorgon

Den 1 januari lämnade Storbritannien EU, och även om våra sinnen har dominerats av pandemin har det skett stora förändringar i körregler och förordningar som påverkar bilister som reser utomlands.



Det kommer utöver lagändringar i England, som inkluderar en potential nytt parkeringsförbud för trottoarer i år och högre vägskatt från denna månad , även om bränsletullen har frysts i en liten vinst.



det lilla främmande slutet förklaras

Medan regeringen förblir tveksam om huruvida britterna kommer att kunna resa utomlands i sommar, är en sak säker, när du kommer kommer det att finnas några viktiga vägregler att följa.



Även om det har varit andra saker som dominerar nyhetscykeln, har Brexit inte gått någonstans, och brittiska förare har troligen nästan glömt hur Storbritanniens utträde ur EU kommer att påverka deras körning, förklarar Keith Hawes, chef för biluthyrningsföretaget Nationwide Vehicle Kontrakt.

Så småningom kommer vi alla att kunna resa fritt runt EES, kanske så snart som på sensommaren, och även om det är något att se fram emot, ska människor inte lämnas ovetande eller oförberedda när de kör i Europa.

1. UK -körkort

Brexitregeländringarna är nu i kraft

Brexitregeländringarna är nu i kraft (Bild: AFP via Getty Images)



Från och med den 1 januari kommer de flesta brittiska bilister fortfarande att kunna använda sitt vanliga körkort för att köra i EU -länder.

Det beror på att körkort utfärdade i Storbritannien fortfarande kommer att gälla vid körning i EU: s medlemsstater.



Det finns dock vissa undantag.

2. Internationella körkort

I vissa fall kan det krävas ett internationellt körkort (IDP).

Detta tillstånd kommer att krävas för att köra in 27 amerikanska länder , liksom Schweiz, Norge, Island och Liechtenstein om du är en av 3 miljoner britter som för närvarande har en papperslicens, inte ett fotokort.

IDP gäller också om din licens utfärdades i Gibraltar, Guernsey, Jersey eller Isle of Man.

Regeringens råd om du är i någon av dessa grupper är att kontakta ambassaden i det land du planerar att köra in för att se om du behöver en IDP.

En IDP kan köpas på postkontoret för £ 5,50 och varar tre år vardera.

Det finns två olika typer av IDP du kan behöva i Europa. Till exempel för Frankrike och Tyskland kommer några av dessa människor att behöva en 1968 IDP.

18:18 betydelse

Det finns också en IDP från 1949, som täcker exempelvis besök i Andorra.

Om du fastnar bakom ratten i EU eller EES utan rätt IDP kan du bli böter, skickad till domstol eller till och med få din bil konfiskerad.

De tre IDP: er som krävs på kontinenten är:

  1. 1926 IDP - du behöver bara denna IDP om du vill köra igenom eller i Lichtenstein.
  2. 1949 IDP - krävs vid körning på Cypern, Island, Malta och Spanien.
  3. 1968 IDP - Alla andra EU/EES -länder kräver att förare reser med en 1968 IDP

3. Europeisk försäkring

Green Card inkommande

Gröna kort är ett lagkrav

Trots Brexit -omröstningen fortsatte försäkringarna fram till den 1 januari 2020 att erbjuda brittiska förare skydd utomlands som de hade före 2016.

Men nu när övergångsperioden har upphört har saker förändrats. Förare kommer nu också att behöva ett grönt kort från försäkringsgivaren när de kör i Europa.

Dessa gröna kort ger en minsta nivå av tredjepartsskydd om du råkar ut för en olycka.

Det spelar ingen roll om du har en mer omfattande försäkring i Storbritannien, Green Cards matchar inte nödvändigtvis den täckningsnivå som du betalar för i Storbritannien, bara grundläggande tredjepartsskydd.

Förare bör ansöka om gröna kort minst sex veckor innan de ska resa för att säkerställa att kortet kommer i tid.

Ett unikt grönt kort bör också registreras för varje hjulfordon i din konvoj så separata gröna kort behövs för flera bilar, släpvagnar och husvagnar.

Om det begärs på kontinenten måste Green Card överlämnas i fysisk form, vilket innebär att förare inte kan lita på att bara visa sin telefon.

familjequiz frågor 2020 Storbritannien

4. Nya tester för expats

Före 1 januari bodde det nästan en halv miljon brittiska körkortsinnehavare i EU: s medlemsstater som stod inför att behöva byta körkort eller ta ett nytt test.

Detta är inte längre fallet. Varje brittisk invandrare som flyttar till ett europeiskt land från 2021 och framåt måste nu testa sig för att köra lagligt medan han bor i landet.

Detta är särskilt sannolikt att påverka brittiska pensionärer som går i pension till länder som Frankrike eller Spanien, som kan ha haft decennier av körning sedan förra testet.

5. Kan jag ta min hyrbil på semester?

Om du vill ta ditt leasningsfordon utomlands måste du kontakta din finansleverantör för att få relevanta behörigheter innan du lämnar din resa.

x factor sångare dör

Du måste fylla i ett fordon-på-hyr-certifikatformulär (VE103B), ett juridiskt dokument som fungerar som ett alternativ till V5C-loggboken.

VE103B innehåller detaljer om fordonet, såsom registreringsnummer, märke och modell och kommer också att bekräfta namnet och adressen till den person som leasar fordonet samt kontraktets längd.

6. Packa en jacka med hög tygförmåga

I Frankrike måste alla bilar nu vara utrustade med en varningstriangel och ha en jacka som förvaras i nödfall.

Fransmännen förväntar sig också att alla förare alltid ska bära ett andningssats.

Det här kan låta dyrt, men engångs -andningsapparater finns tillgängliga och det rekommenderas att du bär två av dessa så att om en används kan du fortsätta din resa med ett extra

7. GB -klistermärken

Alla bilar utan EU -registreringsskylt måste ha ett GB -klistermärke för att indikera att deras bil är brittisk.

Undantaget är bilar med EU -skylt, vilket de flesta brittiska bilar producerade före Brexit -perioden.

Brittiska bilar som produceras efter Brexit kommer att bära brittiska skyltar så att alla bilar som tillverkas efter detta år måste bära ett EU-klistermärke när de reser i Europa.

Men om du kör i Spanien, Cypern eller Malta spelar din bils ålder ingen roll och du måste presentera ett GB -klistermärke oavsett din registreringsskylt eller bilens ålder.

Se Även: