Övervaka filmregissören 'blåst bort' av fansens svar på Blizzards episka minifilmer

Teknologi

Du kanske inte känner till namnet 'Phillip Hillenbrand Jr', men du känner definitivt till hans arbete.

Hillenbrand, en veritabel veteran från filmavdelningen inom Blizzard Entertainment, har varit en del av de flesta av de kortfilmer de har skapat under det senaste decenniet.

Som utvecklarens senior filmproducent har han regisserat film för World of Warcrafts Wrath of the Lich King, Cataclysm och Legion samt Overwatch Recall och Dragons shorts.

Under Blizzards senaste Blizzcon-evenemanget i Anaheim, Kalifornien, såg han också sitt senaste projekt World of Warcraft: Battle for Azeroth på storbildsskärmen tillsammans med tusentals fans.

Battle for Azeroth är den senaste expansionen för World of Warcraft

Det är väldigt glädjande å ena sidan men jag tycker också att det är ganska ödmjukt.

Att se så många människor njuta av det arbete vi gör gör mig bara förvirrad. Jag får gåshud som jag gjorde förra gången.

ola jordan sexband

Den nya biofilmen tog 18 månader för Hillenbrand och Blizzard att slutföra, något han säger är lite längre än han är van vid.

En del av anledningen till att det tog oss så lång tid var att vi faktiskt brände den långsamt förra sommaren för att göra filmen Sombra. Normalt tar en World of Warcraft-film oss något mindre än ett år - cirka 10 månader - från början till slut.

När vi räknade ut hur många timmar vi alla arbetade med det, tror jag inte att jag skulle kunna göra den typen av matematik i mitt huvud, säger han.

gary busey olycksbilder

Den nya Overwatch-kortfilmen fördjupar sig i Reinhardts förflutna

Hillenbrand njuter av en välförtjänt paus från det hektiska konventets ståhej och diskuterar sin favoritfilm under sin 26-åriga karriär, varav 11 med Blizzard.

Jag säger inte att det finns några favoriter, som hur väljer man en favorit bland sina barn? Du lägger ditt hjärta och själ i alla dessa saker så hur väljer du din favorit?

Jag kommer att säga att jag tycker att Wrath har en speciell plats eftersom det var mitt första projekt på Blizzard - det var det första jag fick arbeta med personligen.

Men då vet du att jag jobbade på Cataclysm och Mists of Pandaria och Warlords och jag har gjort Overwatch-meddelandena, de har alla en unik plats, så jag tror inte jag kan säga att en är min favorit framför en annan, säger han.

Filmen för Wrath of the Lich King var Hillenbrands Blizzard-debut

Med mer än 15 minifilmer för spelutvecklare under hans bälte och ett team på 220, kan det vara frestande för producenter att sätta sin egen unika snurr på det som ursprungligen var storyboarded, men han hittade ett sätt att stävja sådana metoder.

I likhet med animationsstudion Pixar, säger Hillenbrand att han uppmuntrar sitt team att presentera idéer för utveckling snarare än att låta animatörer utöva konstnärlig licens under projektet.

Allt är väldigt samarbetsvilligt, så jag vet inte om det finns en konstnärlig licens som tas.

som skrev under press

Alla kastar alltid ut idéer som de skulle vilja se eller sätt de vill skildra, t.ex. Anduin eller Sylvanas eller Greymane etc.

Så jag skulle säga att det mer är ett samarbete mellan utvecklingsteamet och teamen jag tar hand om, förklarar han.

Hillenbrand arbetade också på Mists of Pandaria

Den kaliforniska producenten arbetade också med film för det teambaserade online-shootern Overwatch, och medger kanske inte överraskande att båda spelen kräver olika tillvägagångssätt.

Jag tror att de nästan är två olika medier, jag menar att de alla är helt animerade men den ena är en väldigt hyperreal look där vi försöker se till att hudstrukturerna ser rätt ut och att håret sitter rätt och rör sig rätt.

I Overwatch försöker vi inte åstadkomma det, det är en mer stiliserad look.

Båda är unika och tjänar sitt syfte, enligt min mening.

april älskar geary robin thicke

Overwatchs Reinhardt utforskar ett smärtsamt minne i den senaste biograffilmen

Under helgens fanfest visade Blizzard upp en ny animerad kortfilm baserad på Overwatch-hjälten Reinhardt.

Serien är den första nya kortfilmen i serien sedan augusti, då utvecklaren släppte en video med Mei i huvudrollen.

Det återstår att se om vi någonsin kommer att få se en full funktionsserie för Overwatch i framtiden.

Jag tror att vi alltid strävar efter att berätta de bästa berättelserna som möjligt, oavsett om det är en gruppberättelse eller en fristående berättelse - som Mei var fristående medan Hanzo och Genjis berättelse var de två bröderna och deras dynamik eller striden mellan Widowmaker och Tracer.

Så det beror på vilken historia vi vill berätta just då.

Vad de där historierna är, ska ni se, skrattar han.

För närvarande verkar en Overwatch-film inte trolig, men med tanke på hur viktig feedback från fans är för Blizzard kan man bara hoppas att efterfrågan på den kan få utvecklaren att ta vägen.

Mest lästa
Missa inte